Jasper Zondag 14 mei

Door Hans en Marian - 16-05-2017 07:37

Jasper Zondag 14 mei

Vanmorgen 9.00 uur vertrokken naar Jasper. Eerst de landelijke oude snelweg 1a genomen naar Lake Louise. Veel wild onderweg zoals herten en Elk.  

Heerlijke rustige weg zo op de zondagochtend. In ieder geval geen vrachtverkeer,

Vervolgens vanaf Lake Louise de befaamde Icefields Parkway genomen, een weg van 232 km door het hart van de Rocky Mountains, Geweldig mooi. 

Na al het staren op zoek naar beren... eindelijk geluk: een zwarte beer (deze was bruin) langs de kant van de weg. Hij (of zij) eet wat mals gras. Wij zien de beer als 1e en parkeren de camper in de berm zodat wij op ons gemak, op zo'n 15 meter afstand, deze beer kunnen observeren en foto's en video maken. Al snel parkeren achter ons anderen in de berm. De beer werd van al deze aandacht toch onrustig en stak de weg over (onze 1e echte beer op de weg) om vervolgens in het bos te verdwijnen. Een zeer aparte, mooie ervaring en al ons geduld (van jaren) is eindelijk beloond.

Nog steeds enthousiast over deze ervaring rijden we door en stoppen zo nu en dan om de mooie natuur te aanschouwen. 

Voor ons Nederlanders, gewend aan de vlakte, toch bijzonder om door deze omgeving te rijden. 

Bij een wegafzetting gesproken met een verkeersregelaar (hoe noem je anders een vrouw dik aangekleed als een Michelinmannetje met een stopbord). Nederlanders zijn volgens haar aardige mensen en spreken Deens, en Peter Pan is ook een Nederlander. Of niet? In ieder geval heeft ze het best wel koud met werkdagen van 12 tot 14 uur. Ze is dankbaar voor de brownie. Aardige mensen hier in Canada. Niet overdreven en oprecht. 

Ook aan de Icefields Parkway komt een eind. In Jasper doen we de dagelijkse, noodzakelijke inkopen en bezoeken we het stadje. Wederom vriendelijke mensen ontmoet en altijd een veilig gevoel hier. 

Op Whistler's Campground waarschuwt de Ranger ons voor Elk's op de camping vanwege het feit dat ze jongen hebben en daardoor agressief kunnen zijn wanneer je te dicht bij komt. Ook zijn er beren in de nabijheid. 

Ook deze camping is inclusief brandhout. Wel primitieve voorzieningen en de douche is 20 minuten lopen vanaf onze plek. Vandaag dan maar geen douche. Uiteraard 's avonds wederom een groot kampvuur gemaakt. Onze plek is ruim en in het bos. Het camping gevoel van vroeger. Veel plek met weinig voorzieningen. 

Campings hier in de nationale parken zijn eenvoudiger dan de commerciële campings buiten de nationale parken. Het hoognodige is aanwezig zoals toiletten en douches maar verre van luxe. De camper kan aangesloten worden op het electriciteitsnet, echter niet op water en afvoer. Electra is luxe vergeleken met de USA, waar vaak alleen maar een toilet aanwezig is en een wasruimte met koud water. Dus hier klagen we niet. 

Groeten van ons.

 

Reacties

Suzanne 16-05-2017 08:16 {{button-44247}}

Heel leuk om alle verhalen te lezen en de foto's te zien! Ziet er allemaal heel mooi uit daar! Lekker genieten nog met ze vieren! Liefs Suus
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan