26.05.2017 San Francisco (2)

Door Dirk en Timon Hofman - A couple of years ago

Men zegt dat San Fransisco is gebouwd op zeven heuvels. Na kort overleg hebben we besloten dit te voet te gaan controleren. Bij deze kunnen wij bevestigen; het klopt.

Er is deze dag een wandeling gemaakt langs de highlights van deze zeven heuvelige stad.  Hiervoor moesten Hofman senior en Hofman junior eerst even gaan tanken en op krachten komen. Gisterenavond vielen wij tegen achten in slaap om vervolgens om kwart voor vier klaar wakker te zijn. Ja, wat dan? Proberen tijd te rekken.  Iets wat gewoon niet lukt, om kwart over zeven stapte de eerste reiziger onder de douche. Rond kwart over acht vertrokken wij om te ontbijten.  Wij dachten aan een goed ontbijt met de (brood)nodige vitamientjes en een goede bodem.  Getuige de foto welke met dit deel wordt geüpload is er weinig van vitamientjes te bespeuren. Hoewel het glas met Orange Juice tot de nok vol zat toen deze werd gebracht, volgens ons was het geen vers geperst sap. Die bodem is wel gelukt, maar of deze ook goed was…

Als je gewend bent om in de ochtend niet veel te eten en het aantal calorieën wat de laatste dagen binnen kwam sowieso wat minder was valt dit best zwaar. Dus, hup in de beentjes. Vergeet vooral niet eerst af te rekenen, $ 53,31. Maar dan ook nog verplichten om de tip in te vullen. Kijk, dit zijn dan van die punten, mocht Trump even 5 minuten hebben na al die sjeiks en dergelijk…

Enfin, die calorieën vielen zwaar. Wij beginnen de dag om maar eens langzaam richting Municipal Pier te lopen. Hiervan is er een mooi uitzicht over de skyline van deze bijzondere stad.  De tocht werd vervolgd langs bekende plekken; Cable Car Museum (gratis toilet, daarom), Grace Cathedral, City Hall, Union Square, China Town, Ferry Building en Coit Tower. De totale route ligt op circa 18,8 kilometer. Een oplettende kijker én lezer ziet dat de route die geüpload is bij deze blog niet compleet is. Klopt, wij zijn zo slim geweest om hem te laat te starten, we waren zo vol van het eten….

In deze stad is ons één ding opgevallen: “armoede”. Ja, dat heb je in elke stad. Hier, in San Francisco, zie je in bijna elke straat een dakloze. Toen wij door de wijk Tenderloin liepen (welke niet bepaald positief bekent staat, zagen wij mensen stoned, dronken en (laten we zeggen) ruzie maken. Maar los daarvan, mensen proberen om allerlei wijze aan geld te komen. Sowieso loopt 90% met het hoofd naar beneden, mogelijk dat er ergens een penny (dollarcent) is gevallen. 99% doet dit niet.  Van de 100 daklozen die wij hier tegenkwam stond er één persoon in een parkeermeter te wroeten om er geld uit te krijgen…..  We kunnen gek doen met getallen om beetje vrolijk te blijven, met het is toch van de zotte dat er mensen in een shirtje, bij 15 graden en matige wind, lege flesjes zoeken en vragen aan mensen om hun flesje omdat zij er 5 penny aan statiegeld voor kunnen krijgen… Trump: als je zo nodig Amerika first trekt, er valt nog een hoop te verbeteren.

Reacties

Annika A couple of years ago

Leuk om zo met jullie mee te reizen. Bij het zien van het onbijt krijg ik gelijk trek!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan