29.05.2017 Lake Tahoe - El Portal

Door Dirk en Timon Hofman - A couple of years ago

Goedemorgen, vandaag gaat het gebeuren. Bijna in Yosemite! Maar eerst trekken we voor het eerst een korte broek en opnieuw de stoute schoenen aan. Het ontbijt was vlakbij en altijd weer een boeiende activiteit. Als je denkt dat je het menselijke gedrag van wel doorgrondt kukel je toch van je ontbijtstoeltje bij het waarnemen van excessief gedrag. Wie schept zijn bord nou vol met eten, deels ook tegen extra kosten om na 1 hap en dat soms niet eens alles te laten staan en te vertrekken. Daar kunnen wij niet bij...
Het hotel was best blij dat we vertrokken want in de nacht werd de afrekening onder de deur geschoven. Het maakte het uitchecken een stuk simpeler. Nadat de auto door het personeel was voorgereden stapten we in. Eerst zonnebrand gekocht (huh?) en wat brandstof en we waren en route. De dag zou in het teken staan van een rit over de Carsonpass. Andere passen in de Sierra Nevada waren nog dicht. Deze was gelukkig al open. Maar de hogere heuvels waren wit gekleurd. En de Carsonpass is gewoon 8000 feet hoog. Verder liepen we door die dorpen die angstvallig de geschieden is actueel wilden houden. Volcano is een voorbeeld van een bijna-ghosttown, er wonen nog geen 100 mensen meer. Maar die reden wel rond in dikke auto's en verbleven in de rust van het dorp. Columbia is een soort afgeslankt Openlucht Museum maar dan geheel vrij toegankelijk. Mensen liepen in kleding van 'toen' rond en de Amerikaanse toeristen vonden het geweldig. Het was tenslotte Memorial Day. En als laatste de Railtown 1897. Beetje hetzelfde idee, maar meer huizen in de oude stijl. De omgeving was 'amazing'. Dat is een woord dat hier voor alles wat meer is dan 'gewoon' wordt gebruikt. Toen ik bij het tanken aan de praat raakte met een Amerikaan en op zijn vraag waar we vandaan kwamen 'Nederland' antwoordde keek hij mij met met open mond aan en zei toen 'amazing'. Ik weet niet wat er nou zo bijzonder is aan mijn herkomst... misschien weet hij niet eens waar het ligt. Tenslotte weten de Amerikanen beroerd weinig over ons continent, laat staan over Nederland.
Het laatste stukje van Mariposa naar El Portal was echt mooi, maar de temparatuur stond nu op een respectabele 34 graden. De Cedar Lodge, ons verblijf voor 2 nachten is een prima Lodge!
We hebben geen internetverbinding hier, dus de rapportage komt enigszins vertraagd jullie kantoor of huiskamer binnen. Onze nederige excuses daarvoor. Fotoos komen later!

Reacties

Kees en Wilma A couple of years ago

Een lodge dat is vast wel prettig na een aantal hotels. Jullie hebben al heel wat gezien in een paar dagen.
Ga zo door want wij genieten van jullie verhalen en kijken af en toe op google hoe het er uit ziet waar jullie zijn.

Frits en Marijke Bergen A couple of years ago

Goeiemorgen,

Leuk om het zo te volgen en het leest ook prettig 😁. Fijn dat het warmer is nu. Genieten.

Yvonne Jörns A couple of years ago

Leuk verslag al tot nu toe, ben erg benieuwd naar de foto's van Yosimite Parc.

Leen en Margreet A couple of years ago

Onze Excuses voor het zo laat reageren op jullie reisverslag,maar zoals je weet een aantal dagen naar Friesland geweest met de hele family toen 2 avonden bezoek nu vanavond ben ik er echt voor gaan zitten om jullie reisverslag te lezen. Het is weer een hele happening wat jullie ervaren,. Begrijpelijk dat niet altijd alles volgens planning verloopt.Het eten niet altijd even lekker is als thuis!!!!.Je bioritme wat nachtrust betreft verstoord is enz. desondanks hebben jullie toch al weer aardig wat gezien van deze plaats/omgeving, ook rijkdom en armoede! kZou zo zeggen geniet er verder van en we kijken uit naar jullie volgende verslag!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan