30.05.2017 Yosemite National Park

Door Dirk en Timon Hofman - A long time ago

Goodmorning. Goodmorning Sir, 30 dollars to go in to Yosemite Valley. Can we get an America Beautiful Pass? Yes of course, that costs 80 dollars. What do you need? 80 dollars sir...
Zo begon de entree van Yosemite National Park. Vandaag was de grote dag lang hadden wij er naar uitgekeken. Na een prijstechnisch en voedingstechnisch stevig ontbijt gingen we op pad. Om kwart over acht startte de auto en gingen we op weg naar de Sentinel Dome.  Ons doel hier was een wandeling van 3,7 kilometer. Doordat de stijging soms flink was had dit in combinatie met de ijle lucht soms een negatief effect op de luchtwegen.  In de steek was dan ook: “op z’n gemakje”. So we did. Bovenaan werd het nog even lastig. Een steil stuk waar nog sneeuw van circa 1,5 meter dik lag. Voor naar boven te lopen was een paadje aangelegd. Dit was lastig maar wel te doen. Naar beneden was lastiger, je gaat snel glijden. Sommige gleden zittend naar beneden, maar zij hadden dan wel de juiste oppervlakte hiervoor.
Boven op de Sentinel Dome was een prachtig panoramisch uitzicht.  Het was vrij helder en een aangename 20 graden. Dit zorgde voor een strak blauwe lucht wat weer de bergen met sneeuw prachtig deed afsteken. Hierbij hebben wij bewust gekozen om eerst de hoogte op te zoeken.  Niet alleen omdat dit het verst is, ook omdat dit gedeelte bij grote drukte wordt afgesloten en er shuttle bussen worden ingezet.  Bovendien is de kans groot, zo ook vandaag, dat de lucht betrekt en de uitzichten minder scherp zijn naar mate de dag vordert. 
To be honest; mijn persoonlijke verwachting was hoger dan ik heb ervaren. Begrijp mij niet verkeerd; het is een prachtig park met adembenemende natuur.  Iets waar je uren maar kan kijken.  Het park heeft diverse punten waar je uitzicht hebt of kan wandelen. Het gaat echter continue rondom dezelfde items. De valley, een waterval en El Captain.
Neem bijvoorbeeld de beroemde “Tunnel view”.  Een punt voor een tunnel waar je het hele dal inkijkt.  Mooi? Jazeker! Bijzonder? Mwah? Ik had het gevoel dat je een soort wauw moment moest meemaken naar aanleiding van de verhalen en (misschien wel vertekenende) foto's. Misschien lag het aan mijn gevoel.
Inmiddels is het, gezien onze vorige vlog, helder dat het bereik soms te wensen overlaat. Uiteraard proberen wij zo up to date mogelijk te blijven met de blogs, soms gaat dat helaas niet.  Dan wordt die koffie met de weblog toch koffie met een koekje voor de lezers.  Het spijt ons;-).

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!