01.06.2017 Hume - Bakersfield

Door Dirk en Timon Hofman - A long time ago

Goedemorgen. Hofman senior en junior ontwaken in een ijskoud houten frame. Anders kunnen we het niet noemen, die lodge.  Vooruit, we hebben redelijk geslapen en die ijspegel aan onze neus nemen we daarbij voor lief.  Valt ook niet mee om aan het begin van de zomer met 6 graden tussen de beren wakker te worden. 
Ons doel was om hier zo snel mogelijk weg te gaan, niet omdat we bang waren maar omdat we vakantie hadden en dat betekent niet met een jas aan binnen zitten.  Toen de wekker ging hebben we ons snel aangekleed en Fort Knox, met spleten tussen de deurposten, ontdaan van haar slot.  Met veel kracht en moeite kon de deur opengedraaid worden.  Wellicht bespot u een stukje ironie…

Buitengekomen liepen er geen beren rond met een schuimbek. Van die waspoeder zijn de beste heren beren dus toch afgebleven.  Wel liepen er twee heren beren broodjes te smeren en boden ons ontbijt aan.  Vooruit dan maar, men moet toch een bodem hebben in de maag.

De dag startte vroeg.  Er werd begonnen met een uitzichtspunt welke eigenlijk een dag eerder gepland stond. Het weer was echter te slecht en gezien het vandaag prachtig weer is/was stond dit punt boven aan.  Betreft hier een panoramic point vlakbij de camping eh de lodge, excuus.

Binnen Sequoia en Kings Canyon waren nog een aantal punten welke we af gingen.  Van de grootste boom tot de doodste boom met een gat waar je door heen kon rijden met de auto.  Joepie.

Van een hoogtepunt, Moro Rock (ook al zag je niets door de bewolking), tot een diepte punt, Hospital Rock (een schuilplaats waar men vroeger tijdens oorlog gewonden verzorgden).  Inmiddels was de temperatuur gestegen naar een 23 graden en werd het weer tijd om ons te doen van jas en/of vest. Het werd nog een lange rit.  
Om de route te onderbreken reden we langs het Allensworth National Historic District. Hier bracht de Colonel Allensworth afro-amerikanen onder in vroegere tijden. Een deel van het dorp is behouden of in ere hersteld.  Zoals we zeggen: het is wel grappig om er even door heen te rijden en lopen. 
Op de laatste rit naar het hotel in Bakersfield de auto nog eens vol getankt (dat ding heeft een actieradius van 1.000 kilometer op benzine…), ons zelf voorzien van wat nodige versnaperingen (ja moeders, ook fruit) om vervolgens in te checken in ons Best Western Plus. Wat een verademing ten opzichte van Fort Knox…

Tot slot: waarom Bakersfield? Wij zochten een tussen stop op redelijke afstand van Sequoia en Death Valley. Bakersfield was hier van één van de weinige grote steden op dit stuk.  Bovendien hebben wij deze naam in de familie weleens horen vallen, we denken aan jullie;-).

Reacties

mam A long time ago

het is ook van alles wat , van cowboy tot indiaan.

Kees en Wilma A long time ago

Jullie behoren inmiddels wel tot de dienares.
Trouwens hier in Zeeland is een tuin te bezichtigen die de sequoiahof heet.
Daar ben ik vorig jaar geweest, mooie bomen hoor.

Leen en Margreet A long time ago

Het is niet al luxe wat jullie ervaren met het slapen in zon houten Lodge.Kan geen kwaad waardeer jeje eigen bed weer des te meer.We verbazen ons over de grootte van San Fransisco. Daar heb je inderdaad wel heel wat dagen voor nodig,Plaats en omgeving.Wees op je hoede voor de beren!!

Bas en Gre A long time ago

Advies ; Zou je maar bewapenen en geen enkel risico meer nemen in de wildernis.
Hoop dat je met een berenvel thuiskomt.

Annika A long time ago

Ik mis de foto van jullie met de ijspegel aan je neus!! 😊
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!