03.06.2017 Furnace Creek - Henderson

Door Dirk en Timon Hofman - A long time ago

Het enige wat vandaag gelijk is gebleven is de temperatuur: 40 graden plus.

Deze ochtend vroeg in de morgen zijn we opgestaan en hebben een prima ontbijt gehad op de ranch van Furnace Creek.  Ondanks de hitte hebben we prima geslapen. Gisterenavond zijn we nog even naar buiten geweest om wellicht delen van het melkwegstelsel te zien. Helaas was de maan te veel aanwezig waardoor deze vlieger niet op ging. Je zag wel nog steeds meer sterren als in Nederland op het donkerste plekje. Toch is het raar om in het donker rond 10 uur in de avond buiten te lopen terwijl het nog steeds 40 graden is. Het voelt alsof je voor een straalkacheltje blijft staan (standje 2 dan wel…, standje sambal is overdag).

Er wordt aangeraden om alle wandelingen voor 10 uur in de ochtend te verrichten. Het was nu, rond 8 uur, nog slechts 31 graden.  Dan voelt dat opeens erg lekker.  Althans, de eerste twee minuten dan, in de schaduw.

In Death Valley bezochten we nog Badwater (laagste punt tevens uitzichtspunt),  Zabriski point en Dante’s view (beide uitzichtspunten). Het blijft een prachtige valley met geweldig imposante rotspartijen en woeste vlaktes.  Om een idee te krijgen van onze mening: Death Valley National Park staat nu bovenaan in onze lijst.

Via eindeloze lange kaarsrechte wegen passeren we de grens van CalIfornië naar Nevada. Het lijkt of het  complete landschap naar een woest veld met cactussen, grove stenen en vooral veel kaalheid.  Onze eerste impressie? Bleh.

Gelukkig heeft ook Nevada wat natuurlijke pareltjes. Waar een groot deel van de staat doordrenkt is met (on)gelukzoekende mensen in Casino's, zijn ook hier prachtige plekjes te vinden welke niet door mensenhanden beroerd zijn.  Wat de denken van de Scenic Loop Drive in de Red Rock Canyon? Een prachtige 13 miles drive langs rode rotsen en ruige bergen.

Na dit prachtige en stukje pure natuur besloten we via “De strip” in Las Vegas naar ons hotel te rijden, deze lag tenslotte vlakbij.  Gewoon om eens met eigen ogen te zien hoe het er hier aan toe gaat.  Het voelt zo leeg, zo kaal, zo kansloos, zo…. Nee, volgens moet je hier überhaupt niet zijn en ben je hier alleen aanwezig als je leven geen betere invulling kan geven. Zo nep, fake.

Voor ons nooit meer Las Vegas, zelfs niet, zoals nu, er doorheen rijden.  Nee, geef ons die prachtige natuur maar op een steenworp afstand.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!