05.06.2017 Henderson - Tusayan

Door Dirk en Timon Hofman - A couple of years ago

Vandaag betreft het een reisdag. Er dient een afstand van 588 kilometer te worden gereden om bij ons hotel nabij Grand Canyon te geraken. Nu kan de route worden verkort door simpelweg Highway 40 te pakken. Laten wij dat nou niet doen…

Om de route te veraangenamen pakken wij vanaf Bullhead City de Route 66 op.  Inderdaad de bekende eerste Highway van Noord-Amerika.  Ook al voelt het, zo als we drie jaar geleden ook hebben ervaren, meer als een toeristische trekpleister c.q. lokker. Toch is het een goede manier om de route in delen te hakken.  

Toegegeven, er zitten stukken bij van 200 kilometer immer geraderaus, maar ook kronkelende bergweggetjes met prachtige uitzichten. De route deed een aantal oude dorpjes aan waaronder Oatman. Soms lijkt dit zo op Nederland, ook hier lopen ezels los…

Het echte authentieke is helaas weinig van over.  Soms wat huisjes of winkeltjes. Dit lijkt echter zo, als je naar de zijkant loopt zie je dat alleen het front oud is zoals in Seligman. Jammer. Of, zoals in Kingman, de winkeltjes waren ouder maar de brede straat er tussen had gloednieuw asfalt.

Met de reisdag hebben we Nevada verlaten en zijn Arizona binnen gereden. De derde staat in deze trip, en totaal de 17e van beide reizen. Waar Nevada plat, saai en heel ongezellig was gaf Arizona toch een ander beeld. Vlaktes die steppe-achtig aan doen en ruige bergen met woeste velden wisselen elkaar zich af.  Prachtig, die ruige, woeste en over het algemeen ongerepte natuur. We willen hier één kanttekening plaatsen: de wegen in Arizona zijn over het algemeen in slechte conditie. 

De temperatuur is inmiddels gezakt van plus 40 naar rond de 30 graden.  Dit voelt momenteel aangenaam. Eens zien of dat morgen nog steeds is als we de Grand Canyon himself gaan verkennen, deels te voet.

 

 

​​​​

Reacties

Leen en Margreet A couple of years ago

kunnen jullie alle indrukken die jullie op doen wel verwerkt krijgen?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan