08.06.2017 Page - Mexican Hat

Door Dirk en Timon Hofman - A couple of years ago

Vandaag twee must-do’s en wat kleine puntjes. Allereerst de Lower Antelope Canyon. Betreft een gangpad tussen de rotsen door. Uitgesleten door water, uiteraard veel te lang geleden.
Toegang was 25 dollar en 8 dollar indianen-fee.  We zitten tenslotte in Navajo-country. Hier valt niets onder een pass en moet alles cash (zwart) worden betaald.  Met een groep van 5 keer 15 man gingen we de canyon in. Dit betekent overigens eerst 50 meter door mul zand lopen in de brandende zon om vervolgens nog een uur in diezelfde brandende zon te staan wachten.  Slechte zaak.  Voor een rondleiding van een uur moet je dus minimaal twee uur uittrekken. 


En de Canyon zelf dan? Viel een beetje tegen. Misschien kwam het doordat de zon inmiddels een beetje weggetrokken was, mijn verwachtingen te hoog waren of beide.  Het is mooi, maar meer niet. Uiteraard hadden ze diverse namen aan rotspartijen gegeven zoals de adelaar, de leeuwenbek en Donald Trump.  Dat kwam goed uit want we moesten hem toch nog spreken.  Viel tegen hoor, vraag gesteld en gewoon niet reageren he…

Hierna reden we door maar Monument Valley.  In een vlak landschap steken grote rotsformaties de lucht in.  Voelt feitelijk als een omgekeerde canyon. Raar om te zien, die stukken steen, maar het heeft ook wel iets fascinerend.  Het is begrijpelijk dat hier toeristen op af komen.  Kost overigens wel weer 20 dollar indianen-fee om dichter bij te komen en überhaupt te kunnen parkeren. Makkelijk verdiend zo.

Tot slot: inmiddels zijn we in de staat Utah aangekomen. Hierbij is ook de klok een uur vooruit gezet. Dit zorgt voor een tijdsverschil van acht uur met Nederland. In Nederland is het nu acht uur later, voordeel is dan weer dat de weblog normaliter nog eerder verstuurd wordt en dat kopje koffie nog eerder genuttigd kan worden.

 

Reacties

Leen en Margreet A couple of years ago

Jullie vraag aan Trump zal wel niet belangrijk genoeg geweest zijn !!!!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in zwolle.
Meld je gratis aan