09.06.2017 Mexican Hat - Moab

Door Dirk en Timon Hofman - A long time ago

Zo zijn we in het land van de Moabieten aangekomen. De route Mexican Hat naar Moab is één van de mooiste route die wij gereden hebben. Hoewel de route niet tot één van de Nationale Parken behoort. Maar laten we beginnen met het ontbijt.

Deze maaltijd werd genuttigd in een gebouwtje bij het hotelcomplex. We werden getrakteerd op jaren 50-/60-muziek. Wij denken niet dat ze ooit vier sterren gaan halen. 


Achtereen volgens bekeken wij Twin Rocks (twee dezelfde rotsen), vervolgens kwam de Newspaper Rock (een stuk steen met onbegrijpelijke tekeningen). De Churchrock (deze schijnt op zondag helemaal vol te zitten) en de Needles Overlook als klap op de vuurpijl. Een prachtig uitzicht over Canyonlands.
Volgens de wiskunde is de kortste weg van a naar b een rechte lijn. In Amerika kennen ze dat principe ook. Het is altijd ontmoedigend om de hele weg voor je te zien maar de omgeving maakt veel goed. 
Het slot van de dag werd in Arches National Park doorgebracht. Dit is eem populair park maar het was merkwaardig genoeg nier druk. Er zijn talloze rotsformaties te bewonderen die allemaal een prachtige naam hebben gekregen. De Amerikanen zijn goed in het verzinnen van namen. Bijvoorbeeld in Death Valley: golfbaan van de duivel. Of in Arches: het orgel, toeren van Babel, Paradijs et cetera. Er zijn veel mogelijkheden te stoppen en op je gemak rond te kijken.


Het motel in Moab is heel rustig geleden. Morgen hopen we nog even terug te gaan naar Arches, Canyonlands even mee te nemen en aan het eind van de dag richting Capital Reef te gaan. We houden jullie op de hoogte.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!