11.06.2017 Torrey (Capitol Reef)

Door Dirk en Timon Hofman - A couple of years ago

Dat de zondag bij ons een rustdag is en dit ook in de vakantie doorgevoerd wordt zullen we niet herhalen.  Al lijkt vandaag ook de zon zelf een wat rustiger dag te hebben. Geen temperaturen meer van rond de 40 graden maar meer tussen 25 en 30.  Variërend afhankelijk van de locatie. Bij het hotel was het bijvoorbeeld 25 graden. In het Nationale Park dan weer 30 graden.


Met het Nationale Park wordt bedoeld: Capitol Reef National Park. Het resort ligt op de grens ten westen van dit park in het plaatsje Torrey, Utah.  Ongeveer een rit van 20 kilometer naar de daadwerkelijke ingang van het park.  De route welke van west naar oost, of zo u wilt van oost naar west loopt, is officieel ook onderdeel ervan en biedt eveneens prachtige uitzichten op stenen.  Althans, men noemt het rotsformaties maar het blijft gewoon steen natuurlijk.

Prachtige ruige bergen en rotsen welke opnieuw onze eerdere ervaringen overstijgen. Ook de ervaring van Grand Canyon.  Het is weliswaar een klein park maar biedt zoveel moois.  Bovendien rijd of loop je ook echt in het park zelf.  Hierdoor ben je meer één met de natuur wat ons meer trekt erlangs lopen.  Als je er in loopt of rijdt ben je meer betrokken en voelt de ervaring intensiever.

Het park trekt vanwege zijn kleine omvang niet enorm veel toeristen maar toch kan je er wel een dag zoet brengen met uitzichtspunten, wandelingen of petroglyfs welke niet of nauwelijks aanwezig zijn. Wij zagen er maar een paar, alleen wordt een foto lastig.  Dit zou gewoon een foto van een rotsform… eh steen worden.

Totaal hebben wij ongeveer twee uur doorgebracht in hét park.  Genoeg om er even uit te zijn en de tijd nuttig besteden.

Morgen trekken we door maar het zuiden, Zion National Park.  Dit doen we via de Route 12. Een bekende Scenicway met, naar men beloofd mooie zichten. Zowel uitzichten als vergezichten.

Reacties

Leen en Margreet A couple of years ago

Een dag rust tussendoor lijkt ons niet verkeerd!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan