14.06.2017 Bryce

Door Dirk en Timon Hofman - A long time ago

"There is no place like Bryce Canyon. Hoodoos (odd-shaped pillars of rock left standing from the forces of erosion) can be found on every continent, but here is the largest collection of hoodoos in the world! Descriptions fail. Photographs do not do it justice. Bring your sense of wonder and imagination when visiting Bryce Canyon National Park". Aldus de ronkende tekst op de site van het park. Het komt er op neer dat het park unieke hoodies kent. Als jullie de foto's zien herken je ze gelijk. Het vreemde is dat je in de naaste omgeving dergelijke torentjes wel meer ziet maar in de omvang van Bryce...nee dat zeker niet.
De bedoeling was de hele dag in Bryce door te brengen. Een betrekkelijke rustige tijd dus want het park is slechts 31 km lang en kent 1 doorgaande weg. Maar dat is er dan wel eentje met zeker vijftien uitzichtspunten. Het is ook wel een helder verhaal wat er gebeurt als het Park besluit de helft voor publiek af te sluiten. Precies. De helft aan bekijks valt weg, de helft aan tijd blijft over voor andere dingen. We deden wat we als toeristen aan onze stand verplicht waren: reden van uitzichtpunt naar uitzichtpunt, maakten onze filmpjes en foto's en vertrokken weer. Iedere keer was het landschap net even anders, scheen de zon meer of minder direct en wat niet al. Er lopen wandelingen door het gebied. Meerderen. Starten kan op meerdere plaatsen. Maar je schijnt bijna te vergeten dat je al op 2700 meter hoog zit. Op het moment dat er geklommen moet worden denk je: " dat doe ik wel even". Op het moment dat boven bent en de wereld voor een fietsbel aan ziet, de hoodies ineens in de lucht schijnen te hangen kom je er achter dat de lucht ijler is dan de longetjes wensten..of gewend waren.
Is Bryce mooi? We vinden dat lastig te zeggen. Wat is nou mooi? We vinden het park best bijzonder, uniek. Maar een lang 'wow' moment van verbazing? Eh..nee. En hoe kun je de parken met elkaar vergelijken? Wat zijn de criteria? Smaak? Of uitzichten, of wandelmogelijkheden? We zijn er wel mee begonnen, jullie weten nog wel dat Death Valley lang bovenaan stond. Maar nu we alle parken doorgekruisd hebben zou ik de eerste vier parken na DV niet kunnen opnoemen. In een goede volgorde althans. Voor veel mensen is Bryce het einde. Voor ons óók, maar dat komt vooral omdat dit het laatste park is dat we bezochten.
De middag werd een soort door-de-weekse zondag. We deden eerst ondeugend door een hotdog te nemen (zo zout hebben we ze nog nooit gegeten) en de rest van de middag totaal inactief te zijn. Nou ja, wel denkactiviteiten ontplooid maar verder..lekker rustig. Morgen gaat het richting Provo en daarmee richting de uitgang van dit prachtige land.

Reacties

Adri Boogerman A long time ago

Beste Hof-mannen,
Bedankt voor de trouwe, humorvolle berichtgeving, iedere dag opnieuw. We hebben er van genoten.
Beste wensen voor fijne laatste dag(en) en een voorspoedige thuisreis met behouden aankomst.
Hartelijke groet,
Adri
PS Ik vond Bryce indertijd toch wel één van de hoogtepunten! Die kleuren.....

Leen en Margreet A long time ago

Het gaat weer opschieten voor jullie.Het was weer een zeer enerverend reisverslag met leuke kwinkslagen erin. Jullie hebben uitermate je best gedaan om iedere keer maar weer zon reisverslag in elkaar te breien.Petje af!! Goede reis terug en behouden aankomst,Groetjes van ons!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!