15.06.2017 Bryce - Provo

Door Dirk en Timon Hofman - A long time ago

 Dit is zo’n dag waar ongetwijfeld de zin “vandaag drie weken geleden waren we…” ten gehore  brengen. En inderdaad rond kwart voor elf kwam de zin luid klinkend uit één der kelen. Ging snel he…

Goed, we zijn er nog niet. Nog een hele dag te spenderen in USA en in het bijzonder in de staat Utah. Het eerste doel is om dichterbij Salt Lake City te komen, ons startpunt voor het eindpunt. Plannen waren om via een State Park naar een Scenic Drive te rijden en een goede wandeling te maken in de natuur richting een waterval.
De ochtend begon weer vertraagd door een issue met een tussenpersoon, maar uiteindelijk gingen we dan op pad.  


Utah verbaasd ons keer op keer met zijn pracht.  Ook vandaag bood hij ons groene weiden, heuvels en bergen.  Het deed zelfs Oostenrijksachtig aan. 
Ons lag bij dat Utah een woestijnstaat is. Dor, warm en weinig groen. Ja, daar waar wij de staat binnen kwamen (Monument Valley) werd deze gedachte bevestigd. Hoe meer wij echter door reden richting het noorden, hoe anders het landschap werd. Voorbeeld? Zion, Bryce, Noorden van Monument Valley; it’s all Utah… kan het verschil groter? Ja zeker, er zijn nummerplaten in omloop met daarop de Delicate Arch afgebeeld (grote stenen boog uit Arches National Park). Te gelijker tijd staat er onder; best snow in the world.


Utah hebben wij beetje in ons hart gesloten. De staat is in een positieve wijze opgevallen. Dit werd bevestigd door een ongeplande (heb je hem weer met z'n ongepland) actie. Als tijdvulling reden we opnieuw een Scenic Drive. Onverwacht prachtig zicht op bergen welke nog deels bedekt zijn met sneeuw. De valley richting Utah Lake was groen. Het was één en al groen wat de klok sloeg. Vooruit ook een beetje blauw en wit. Deze rit duurde echter te lang om ook de wandeling nog te doen, dus reden we door naar het hotel.


En nu? U begrijpt dat de blog voor vrijdag op het vroegst bij de zaterdagkoffie gelezen kan worden. Morgen staat er een geplande(…) tijd van 14.40 plaatselijke tijd voor vertrek (22.40 Nederlandse tijd). De nachtbrakers kunnen ons volgen via vluchtnummer DAL056 (of DL056).


Die verlate blog maken wij goed door een afsluitende blog.  Hierin zullen wij een aantal totalen en overzichten weergeven. Tevens zullen wij ingaan op een aantal reacties of vragen via de reacties.
Voor de laatste keer deze reis een hartelijke groet uit de USA.

 

Reacties

Sjani A long time ago

Goede vlucht terug! Geniet van jullie laatste dag. Waarschijnlijk zijn jullie verzadigd met indrukken en beelden(vergezichten).
Het was heel leuk om jullie zo te volgen op de reis,die voor mij heel veel mooie herinneringen opriep. Schitterend!!!!! In werkelijkheid duizendmaal mooier dan de foto's kunnen weergeven.
Behouden thuiskomst.!!!!!
Hartelijke groet
Sjani

Marijke Bergen A long time ago

Goede vlucht terug.
Heb van de verhalen en foto's genoten. Waarvoor dank. Geniet nog van het mooie Utah.

Hartelijke groet,
Frits en Marijke

Kees en Wilma A long time ago

Wat ons betreft sluiten wij ons aan bij de vorige schrijvers. Wat een pracht is er nog in de wereld laten we er een beetje heel veel zuiniger op zijn.
Goede en behouden terug reis gewenst.
Kees en Wilma

Leen en Margreet A long time ago

Nogmaals geweldig wat jullie aan indrukken van de natuur van dit land doorgegeven hebben en we hopen dat jullie weer veilig thuis mogen komen.Groetjes van ons!

Adri Boogerman A long time ago

Heel veel dank voor de berichtgeving, ik ben 'meegereisd', heb zelfs mijn foto-album van 'toen' er bijgepakt. Nogmaals goede reis en behouden thuiskomst.

Yvonne Jörns A long time ago

Wat een mooie vakantie
Wens jullie een hele goede vlucht terug.

Annika A long time ago

Ik heb genoten van de verslagen en foto's! Een goede vlucht terug!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!