Napret

Door Dirk en Timon Hofman - A long time ago

USA 2017. Onze tweede rondreis door het prachtige en machtige Noord-Amerika. Wij kijken terug op een mooie, goede tijd en mogen zeker niet klagen.

Zoals beloofd zetten wij een aantal zaken op rij. Er zijn/is;

 • 4 staten aangedaan (Californië, Nevada, Arizona en Utah)
 • 5.588 kilometers gereden (wat minder is dan gepland)
 • 1 tijdzone doorgereden wat resulteerde in een tijdsverschil van -9 naar -8 t.o.v. Nederland
 • 22 overnachtingen geweest in 14 onderkomens en één krot
 • 10 Nationale Parken en 3 State Parken bezocht
 • 10:48 uur heen en 9:48 uur terug gevlogen
 • 2 jetlags gesignaleerd…

Van deze 10 Nationale Parken hebben wij een rij gemaakt van onze voorkeur. Uiteraard is dit smaak gebonden en blijven parken heel lastig met elkaar te vergelijken. Elk park heeft zijn eigen unieke eigenschappen die je niet terugvindt bij andere parken. Hierdoor kunnen wij de parken niet sorteren op mening maar hebben wij dit gedaan op indruk. Toch hebben parken ook overeenkomsten. Zo kwamen wij diverse kleurenpaletten van Artist Drive in Death Valley tegen in de bergen van Utah toen wij van Bryce naar Provo reden. Ook hebben wij ons de vraag gesteld; zouden wij nog een keer teruggaan naar een bepaald park. Niet zozeer omdat een deel afgesloten was (of slecht weer) maar meer omdat we meer van dit park willen ontdekken en zien. Onze lijst:

 • Death Valley
 • Zion
 • Capital Reef
 • Kings Canyon
 • Yosemite
 • Arches
 • Canyonlands
 • Grand Canyon
 • Sequoia
 • Bryce

Tot slot een aantal reacties n.a.v. de reacties op de weblog.

Weblog 25.05.2017 San Francisco
Marijke Bergen; wij hopen dat jullie de informatie hebben ontvangen welke je nodig had en ook daadwerkelijk iets aan de blog zelf gehad hebben. Mocht je überhaupt nog vragen hebben dan horen wij dat graag. Bedankt voor het volgen.

 

Weblog 26.05.2017 San Francisco (2)
Annika; die trek vergaat nog voor je het op hebt. Hier spreken de ervaringsdeskundigen
😊.

 

Weblog 31.05.2017 El Portal – Hume
Marijke Bergen; inmiddels hebben wij ontdekt dat je wel degelijk via je creditcard direct bij de pomp kan betalen. Over het algemeen is het doorhalen van je pas voldoende. Heel soms heb je de pech dat je een postcode in moet geven. Ons is het gelukt, misschien is dat dan weer “geluk”.

 

Weblog 01.06.2017 Hume – Bakersfield
Bas en Gre; helaas, het berenvel is bij de douane in beslag genomen
😊.

 

Weblog 05.06.2017 Henderson – Tusayan
Leen en Margreet; voor alsnog hebben wij ze, voor wat betreft de parken, nog op een rijtje. Wellicht scheelt het dat alle parken allemaal hun eigen karakter hebben. Als er nu een park genoemd wordt kunnen wij direct vertellen hoe dit eruit zicht. Dus met die verwerking zit het wel goed!

 

Weblog 08.06.2017 Page – Mexican Hat
Leen en Margreet; onze vraag ging over de immigratie van de Mexicanen i.c.m. de muur op de grens. Tijdens de vraagstelling versteende de beste man. Wellicht had hij zo’n scherpe vraagstelling niet verwacht.

 

Weblog 12.06.2017 Torrey – Mt. Carmel.
Kees en Wilma; in een hotel met eigen ontbijt kan je vaak kiezen wat je zelf neemt. Een standaard ontbijttafel bestaat hier uit twee soorten eieren, gebakken aardappeltjes, worstjes (ook wel kattendrolletjes genoemd…) en uiteraard de wafel. Hierbij kan je ook kiezen voor een yoghurtjes, fruit, bagels, droog brood (officieel voor te roosteren, wij Hollanders doen er jam of plakkerige pindakaas op) en een soort muffin-achtig-dingetje. Dit is doorsnee. Ga je naar een restaurant waar ze ontbijt aanbieden kan je ook uit maaltijden kiezen als bijvoorbeeld een steak met gebakken aardappeltjes en champignonroomsaus.

Voor wat betreft de Renaults; helaas reden hier geen echte auto’s. Over het algemeen is het Honda, Toyota, Nissan, GMC, Chevrolet, Ford (USA) en Chrysler wat de klok slaat. Ja, wij hebben met ze te doen.

 

Tot slot willen wij jullie, volgers, hartelijk danken voor jullie interesse. Bedankt voor alle reacties. Wij weten dat er ook volgers zijn die de blog elke dag hebben gelezen maar niet hebben gereageerd. Het gaat om de intentie, bedankt voor jullie betrokkenheid en wellicht tot een andere reis.

Als mens ben je zwak en vatbaar. Ook in deze vakantie hebben wij dat kunnen zien. Bij ons overheerst bovenal de dankbaarheid dat wij de kracht, het geld en de mogelijkheid (bedankt mam😊) hadden om deze reis te kunnen ondernemen.

Reacties

Sjani A long time ago

Hallo Dirk en Timon,
Fijn dat jullie weer behouden thuis zijn na zo'n lange verre schitterende reis.
Ik heb genoten van de foto's, die voor mij heel herkenbaar waren. Wij hebben die parken destijds met een camper doorgereisd en hadden gewoon ons eigen ontbijt met weliswaar broodjes,die de hele week vers bleven😜 ,maar geen Amerikaanse worstjes of aardappels.
Er gaat natuurlijk niets boven een bruine boterham met Hollandse kaas,geen plastic American cheese😛
Bedankt voor t doorsturen en weer veel werkplezier.
Hartelijke groeten
Sjani

Leen en Margreet A long time ago

Fijn dat jullie weer veilig thuis mochten komen. Heel leuk dat jullie als afsluiting zo reageren op der berichtjes en een korte samenvatting gegeven hebben wat jullie allemaal gedaan hebben.Dat maakt het erg overzichtelijk. Groetjes van ons en we hopen weer met plezier aan het werk!!!!

Bas en Gre A long time ago

Bedankt voor jullie uitgebreide en ludieke berichtjes.

Staat er D.V. voor volgend jaar weer een reis gepland naar de U.S.A. ?

Hartelijke Groet.
Gre-Bas
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!