Kennis maken met San Francisco

Door Weer naar Canada - A long time ago

Donderdag 18 mei

Om 7 uur werden we uit onszelf wakker. Voor Marianne een unicum!
Bij de receptie van het hotel een kaart van de stad gevraagd en ook waar we konden ontbijten. De receptionist adviseerde een restaurantje een stukje verder, Sam's Dinner. Het bleek een goede keuze. Ontbijt met pannenkoeken en yoghurt met vers fruit. We konden er een poosje tegen!

Omdat we toch al in de goede richting liepen doorgegaan naar het visitercenter van San Francisco. We besloten de Hop on hop off bus te nemen en wandelden daar vandaan naar Union Square. Het was lekker weer en zijn dus bovenin gaan zitten. Het weer was uitzonderlijk hoorden van veel  mensen. Zo warm en helder is het zelden in de stad in deze tijd van het jaar. De Golden Gate Bridge was zonder wolken. Wel veel wind op de brug, maar dat is altijd. De bus ging langs alle bijzondere en historisch dingen in de stad. Eenmaal over de Golden Gate Bridge zijn we uitgestapt om even de benen te strekken en foto’s te maken. Ook van Alcatraz, dat ligt zo op het oog redelijk dichtbij. We kunnen niet naar Alcatraz omdat het drie maanden geleden, toen we een ticket probeerden te boeken, al helemaal uitverkocht was. Alweer een gevangenis die heel populair is.

Het gemak van het Hop on Hop off principe is dat er redelijk snel weer een andere bus voor je neus staat, dus we gingen weer verder met de ronde.
Bij Fishermans Wharf zijn we uitgestapt en zijn we Pier 39 gaan bewonderen. Dat is nu een uitgaanscentrum met vele winkels en restaurantjes. Geluncht met een onvervalste Amerikaanse  hotdog die we in de zon hebben opgepeuzeld.
Een heel gezellige boel daar op Pier 39 en we hebben er van genoten. Ook zijn er diverse pontons die vol liggen met zeehonden.    Die dieren hebben er na een aardbeving hun heil gezocht en gaan er nog maar mondjesmaat vandaan.
Eenmaal uitgekeken zijn we weer op de bus gestapt om weer naar Union Square te gaan. Lopend zijn we Chinatown ingetrokken en zagen vele winkeltje met allemaal dezelfde spullen. Het gebruikelijke van een markt.

We hadden nog een plek in San Francisco op ons verlanglijstje staan en dat was Crookedest Street. Dat is een klein kronkelig straatje in Lombardstreet. Om daar te komen namen weer eerst een Cable Car die de heuvel beklom. San Francisco is namelijk gebouwd op 47 heuvels met behoorlijk steile straten.
Toen we op de top van de heuvel waren bleek het nog een behoorlijk eind lopen te zijn naar Lombardstreet, dus de bus genomen. Eenmaal daar stonden we weer onderaan een heuvel, maar nu moesten we met de benenwagen omhoog omdat er geen openbaar vervoer in de buurt was.
Maar de beloning was een prachtig uitzicht op het smalle straatje! De camera's draaiden overuren.
Lopend zijn we daarna weer richting Fishermans Wharf gegaan (de weg ging nu alleen naar beneden) en hebben daar “gedineerd”. Fish and Chips! Heerlijk.
Nog even rondgelopen en daarna met de tram (noemen ze ook Cable Car) naar het hotel.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!