De Golden Gate Bridge

Door Weer naar Canada - 21-05-2017 07:54

Vrijdag 19 mei

Weer een stevig Amerikaans ontbijt genuttigd bij Sam.
Vandaag staat een fietstocht op het programma. Marianne had vanuit Nederland al fietsen gereserveerd bij Practicly Free Bike Rent. Dat Free hield in dat je bij een grote sportkledingwinkel die gelieerd was aan de fietsenwinkel voor het bedrag wat je besteedde aan fietshuur kon kopen aan sportkleding. Leek ons wel wat.
Vanaf het restaurant van Sam met de Cable Car naar Columbus Street. Twee goede fietsen opgehaald en de tocht kon beginnen. Na een paar kilometer was de sportzaak al. Wat een gigantisch grote store. Zo vind je ze in Nederland niet. We hebben daar een hardloopshirt en 2 paar hardloopsokken “gekocht”. Ik mocht 15 dollarcent bijbetalen!! Ik had dus ter waarde van ruim $ 62,00 deze kleding!
Maar dit was niet de hoofdzaak. Dat was per fiets over de Golden Gate Bridge. En dat hebben we ook gedaan. Sommige stukken in de aanloop waren zo steil dat we even te voet verder moesten, maar we kwamen aan bij de brug.
Wat een geweldige ervaring was het om over de brug te fietsen. Ruim 1,7 mijl lang! Gaaf. Op enkele plekken gestopt om foto’s te maken en te filmen.
We zijn doorgefietst naar Sausalito aan de andere kant van de brug. Dit is een dorp waar heel veel zeer rijke Amerikanen wonen. Daar hebben we wat rond gelopen en zijn (volgens de Amerikanen) de beste Burger van de omgeving gaan eten als lunch.
Na een korte wandeling om de Burger een plaatsje te geven moest er natuurlijk nog een ijsje worden verorberd.
We zijn daarna met de ferry terug gegaan richting San Francisco. Onderweg passeerden we Alcatraz. We kwamen aan bij pier 1, dus we mochten langs alle pieren terug fietsen. Leuke ervaring. Het lijkt bijna alsof je in Utrecht fietst, wat een chaos.
Nadat we de fiets weer hadden ingeleverd (het was inmiddels half zeven) zijn we nog even terug gewandeld naar pier 39
Het was echter niet zo leuk meer als de avond ervoor. We kwamen tot de conclusie dat er niet echt leuke restaurantjes waren. En een biertje zomaar drinken was er niet bij! Er zijn geen kroegen.
Dus maar een klein hapje genomen bij de Hot Dog Man en een cappuccino bij  Peet’s Coffee.
Toen weer met de Cable Car naar het hotel.

Terug kijkend op San Francisco vonden we het een leuke stad met vele bezienswaardigheden. Wel vonden we dat er overal veel zwervers rondhingen. Ze waren niet opdringerig of zo, maar het feit dat er zoveel zijn geeft toch wel te denken.
Verder is het een schone stad. We zagen regelmatig “schoonmaakteams” die de straten echt schoonmaakten.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan