Yosemite NP

Door Weer naar Canada - A long time ago

Zondag 21 mei
Vroeg opgestaan want we gaan naar Yosemite National Park. Vanaf de camping vertrekt er een bus om 9.15 uur naar het park.
We hoorden dat het “slechts” 22 mijl was naar de ingang van het park. Wat ze ons niet vertelden was hoe de weg liep (veel bergen en dus haarspeldbochten) en dat het visitercenter van Yosemite nog eens 30 mijl was vanaf de ingang van het park. In totaal deden we er dus 2 uur over. Zeker ook omdat het heel druk was. De hele dag hebben we files in het park gezien.  In het park rijden er shuttlebussen die je naar iedere hotspot in het park brengt. Je kunt in stappen en elk zelf gekozen punt weer uitstappen.
Wat we op de heenweg al zagen waren prachtige bergen en watervallen. We hebben er driftig foto’s van gemaakt. Filmen ging niet want de bus reed daarvoor iets te snel.
Bij het visitercenter gevraagd hoe we het beste kunnen handelen om zo veel als mogelijk te zien. Uitleg gekregen, maar achteraf klopte deze van geen kant. We zijn in zo’n shuttlebus gestapt en na 3 haltes werden we verzocht om over te stappen in een andere bus. We zijn maar weer terug gegaan naar het centrum en zijn daarna gaan wandelen naar de Lower Yosemite Falls. Gigantisch mooie wandeling met uitzicht op de twee watervallen die naar beneden storten. Je werd er behoorlijk nat van onder aan de waterval.
Veel foto’s gemaakt en gefilmd. Na afloop even de lenzen van de camera’s van het water ontdaan.

Het werd weer tijd voor de lunch en daarna hebben we nog enige tijd door het park gewandeld.
Om half 5 werden we door de bus weer opgepikt en na een mooie tocht waren we om kwart over 6 bij de camper. Eerst nog een drankje genuttigd en gelezen. Daarna gegeten en rustig aan gedaan. Het was een leuke maar vermoeiende dag.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!