Eerste stap richting Las Vegas

Door Weer naar Canada - A long time ago

Maandag 22 mei

We gaan weer rijden! Vanuit  Yosemite Pines Resort in Groveland wilden we richting Mono Lake. We kwamen tot de ontdekking dat we via het Yosemite NP gingen rijden. Helaas was de weg naar Mono Lake in het park afgesloten zodat we om moesten gaan rijden. Bij die omweg kwamen we in het park Glacier Point tegen. Kun je nagaan hoe groot Yosemite NP is. We waren al ruim 50 mijl onderweg en we waren nog steeds in het park. We besloten om toch maar naar Glacier Point te gaan. Dit lag toch nog 20 mijl rijden van de hoofdweg af. (20 mijl is ong.32 km)
We zijn er inmiddels aan gewend geraakt dat je hier de afstanden niet in Mijlen moet rekenen maar in uren! Zeker in het park zijn de wegen smal, bochtig, stijgend en dalend. De 20 mijl overbrugden we in bijna 1 uur. Maar de beloning was een prachtig uitzicht. We hebben er van genoten.
Die 20 mijl heen betekent echter ook 20 mijl terug. Dus Mono Lake hebben we van het programma geschrapt. We hebben gisteravond een camping geboekt in Visalia. Dit om maar vast wat richting Las Vegas te rijden.
Het eerste grote stuk was nog steeds erg bergachtig zodat de gemiddelde snelheid niet te hoog was. Na circa 30 mijl begon de weg wat vlakker te worden en konden we wat beter opschieten. Helaas onderweg nog enkele opstoppingen omdat er bomen gekapt moesten worden. Ook moeten er nog de nodige boodschappen worden gedaan, zodat we pas om kwart over zes op de plaats van bestemming waren.
We danken nog steeds de uitvinders van de GPS-systemen, want zonder dat hadden we er uren langer over gedaan! Dank meneer TomTom.

Morgen dus naar Las Vegas. We hebben net een camping geboekt voor 2 nachten, want we willen wel uitgebreid dat “dorpie rooi verf”. Een Zuid Afrikaanse uitdrukking voor een feestje bouwen!

Hebben nu lekker onder de douche gestaan,(heel schoon). Lekker koffie gedronken met de airco vol aan. Vandaag was het rond 30 graden.
s’ Nachts koelt het erg af en dat slaapt wel erg lekker hoor.

 

Reacties

Paul Meering A long time ago

Weer een prachtig avontuur als ik het zo lees. Veel plezier nog.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!