Op weg naar Zion

Door Weer naar Canada - A long time ago

Donderdag 25 mei
Heerlijk geslapen in ons hotelbed. We hebben ieder ons eigen 2 persoons bed beslapen. Lekker breeduit met de benen.  
Om half 8 opgestaan en weer afgedaald met die hele snelle lift, 2 etages per seconde!
Bij de Starbucks koffie genomen en een snelle hap. We lijken wel Amerikanen geworden, die ontbijten ook zo.

Met de bus weer naar de camping om de camper op te halen.
Na de lange rit van dinsdag was de brandstoftank nog maar een kwart gevuld, dus maar even bijgetankt. Blijft vreemd dat je 36½ gallon tankt (ruim 138 liter) en $ 104 betaald. Ten eerste al de hoeveelheid benzine en dan de prijs $ 0,75 per liter.

We gaan vandaag op weg naar Zion. Dus weer Highway 15 op de woestijn in. Velen vinden de woestijn eentonig maar wij hebben genoten van de vele wisselende landschappen. Op het laatste deel kwamen de bergen bij Zion in zicht. Geen moment verveeld. De rit was circa 170 mijl dus we waren vroeg bij de camping.
In Zion NP zijn er 2 “hoofdroutes”. De een is met de shuttlebus (daar mogen geen andere voertuigen rijden) en de andere gaat dwars door het park richting Bryce.
Omdat we redelijk vroeg waren besloten we, na het inchecken op de camping, naar het park te rijden (14 mijl) en de route met de shuttlebus te doen. Op de camping hoorde we dat het eind van de middag minder druk zou moeten zijn, dus hebben we de gok gewaagd. Het kwam goed uit: het was rustig. Met de bus naar het eindpunt gereden. Dit was een rotsformatie genaamd de Temple van Sinawava. Daar zijn we uitgestapt en hebben een riverwalk gedaan. Veel foto’s en veel video-opnamen van de omgeving.
Op de terugweg met de bus zijn we maar niet meer uitgestapt op andere mooie plaatsen. Het werd al later en vanuit de bus hadden we al genoeg mooi dingen gezien.
Terug op de camping zijn we het zwembad in geplonsd. Was heerlijk om de vermoeienissen van je lijf af te voelen glijden.

Na het eten nog even een drankje en toen weer de oogjes toe.
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!