Bryce Canyon

Door Weer naar Canada - A long time ago

Zaterdag 27 mei

Vannacht was het behoorlijk koud in de camper. Na de prachtige dag van gisteren hadden we daar niet op gerekend. We begonnen al met de tweede deken op het bed te leggen, maar aan het eind van de nacht en ochtend kregen we het toch koud.
Om half acht opgestaan en direct heb ik de kachel aangezet op de hoogste stand. Zodra de kou uit de camper was werd het weer behaaglijk. Een goede leer voor deze avond. Alle ramen en dakluiken gaan dicht!
Toen we later die dag in Bryce Canyon NP liepen zag ik waarom het zo koud is; we zitten op 8100 ft hoog. Dus rond de 2400 meter!!
Na het ontbijt hebben we als eerste getracht een camping voor morgen te boeken. We hadden het al eerder gehoord maar 28 mei is een nationale feestdag, Memorial Day. En omdat dit in het weekend valt gaan bijna alle Amerikanen er op uit voor een korte vakantie.
De eerste twee campings die we belden in de omgeving van Capitol Reef, waar we morgen heen gaan, waren volgeboekt. Bij de derde hadden we geluk, er was nog 1 plaats vrij. Direct op aanraden van de mevrouw van de camping via internet geboekt en ja hoor: de laatste plek is voor ons. Wat een geluk, want anders hadden we waarschijnlijk op meer dan 100 mijl afstand van Capitol Reef terecht gekomen. Je ziet het: zonder geluk vaart niemand wel.
Overdag hebben we weer geluk. De temperatuur stijgt gestaag en het zonnetje staat alweer aan de hemel. We hebben nog geen dag gehad zonder zon in Amerika!

Met de shuttlebus zijn we het Bryce Canyon NP ingegaan en zijn op de laatste halte uitgestapt. Bryce Point. Dit ligt op een hoogte van 8296 ft (2529 m). Het uitzicht wat we hier hebben is overweldigend. We hebben veel mooie uitzichten van bergen gehad in de tijd dat we reizen, maar deze staat in de top 3 Echt geweldig, om kippenvel van te krijgen. We hebben een poosje rond gelopen en vanaf iedere kant veranderde het uitzicht. ER zijn een paar foto's bijgevoegd!
Weer terug met de shuttlebus nu naar Inspiration Point. Hier hetzelfde, prachtig. Marianne blijft foto’s maken en ik filmen. Af en toe stil staan of zitten om alle indrukken op je in te laten werken.

De volgende stop is Sunset Point. Hier schijnt het uitzicht het mooist te zijn als de zon ondergaat.  De zon is er nog en ook nu een prachtig uitzicht. Voor we verder gaan hebben we in de General Store geluncht en even gerust. We zijn gaan lopen naar het volgende punt langs de rand van de Canyon naar Sunrise Point. Je raad het al: hier is het uitzicht het mooist als de zon opkomt.
Bij Sunrise Point is de Queens Garden Trail. Deze is “maar” 2,9 km, maar met een hoogteverschil van 109 meter!
We besloten er aan te beginnen en te zien waar we er genoeg van hadden. Naar beneden ging het redelijk gemakkelijk, je moest jezelf afremmen. Na ongeveer 2/3 naar beneden gelopen te hebben, vonden we het genoeg. Er waren zoveel mooie vergezichten, maar we moesten ook weer naar boven! In een rustig tempo met enkele keren rusten hebben we het volbracht. Was zwaar maar we zijn voldaan. Het was erg mooi om tussen de rotsen te staan i.p.v. erop te kijken. Maar o,o, o, wat was het pittig weer omhoog!!

De shuttlebus stond weer op ons te wachten en we hebben ons weer bij de camping af laten zetten.
Nog even geshopt voor de kleinkinderen en toen zijn we lekker bij de camper in de zon gaan zitten.
Vanavond gaan alle ramen dicht en trekken we maar een T-shirt en sokken aan want het zal wel weer koud worden.

Reacties

Hanne A long time ago

Yeeehhhh. .ontvangen!!
Lekker genieten daar ♡
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!