Antelope Canyon

Door Weer naar Canada - A long time ago

Zondag 4 juni

We zijn nog steeds een beetje in de war met de tijd. Dus gewoon de wekker gezet op half acht. Ik ben na het ontbijt maar even naar de buren gegaan om de juiste tijd te vragen. Het bleek dus gewoon een uur vroeger te zijn dan we dachten. Maar het zekere voor het onzekere. We hadden een afspraak om 10 uur bij de Tourgide voor de Antelope Canyon en daar wilden we duidelijk niet te laat zijn. Op het gemak alles gedaan en (dus) vroeg naar Page gereden. Na ons te hebben aangemeld zijn we nog even de Safeway in gegaan. Daar was het lekker koel. Het temperatuur was buiten inmiddels al behoorlijk opgelopen.
Om half elf vertrokken in een open jeep naar de Canyon. Deze ligt ruim 6 mijl buiten Page. Over een zanderige bumpy road (beter dan de weg in Monument Valley) kwamen we na 20 minuten aan bij de Antelope Canyon.
We kunnen verklappen dat het een belevenis was. Via een smalle doorgang (uitgesleten in duizenden jaren door water, wind en zand) kwamen we op een pad met rotsen in vele kleuren en vormen. Het is haast niet te vertellen hoe mooi dat was. Misschien dat de foto’s een beeld kunnen geven. Bij een tour van 1½ uur met een inspirerende gids keken we onze ogen uit. Wat gaaf! Af en toe speelde een gids op een panfluit en soms op een trom. Klonk Magisch!

Na de terugreis naar Page hebben we geluncht en zijn we richting camping gegaan De temperatuur is dermate hoog geworden dat we geen puf hadden om nog maar enige activiteit te ontplooien en ver weg te rijden. Op de terugweg zijn we nog wel gestopt bij de Glen Canyon Dam. Deze is gebouwd in de jaren 70 om het water van de Colorado River en de Green River in bedwang te houden. Na het bouwen van de dam is Lake Powell ontstaan. Een toeristische attractie eerste klas. Ook wekt de dam de stroom op voor 17 miljoen huishoudens in de omringende staten.

Bij de dam zijn we gestopt en hebben even de airco opgezocht in het visitercenter. Een stuk film gezien van het bouwen van de dam. Ook even vanaf de brug foto’s gemaakt. Richting camping h ebben we op twee uitzichtpunten nog foto’s gemaakt.

Nadat we de camper hadden geparkeerd hebben we de airco aangedaan en zijn op bed gaan liggen. De temperatuur was rond de 40 graden. Te hoog om ook nog maar iets anders e doen dan veel drinken en rusten. Nog even buiten onder de luifel gezeten, maar binnen de kortste keren hadden we klotsende oksels, dus maar snel naar binnen. Een luie middag gehad!

De koffie hebben we vanavond buiten gedronken. Het was wat afgekoeld maar nog wel behoorlijk warm.
Morgen richting Grand Canyon!

 

Reacties

Cees en marian A long time ago

Hallo. Marianne van harte gefeliciteerd met je verjaardag. En Ab jij ook natuurlijk. We lezen jullie belevenissen elke dag weer .geniet nog maar het is zo weer voorbij. Groetjes van ons.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!