Josua Tree

Door Weer naar Canada - A long time ago

Donderdag 8 juni

Het was inderdaad een warm nachtje. Zelfs de gehele nacht zonder een laken. En nog zweten!
Maar niet klagen, we komen ook voor het mooie weer! En daar hebben we niet over te klagen.

Vandaag weer vaak te maken gekregen met een Amerikaans (en Canadees) gebeuren. Er zijn in de steden kruisingen waar op 4 hoeken een stopbord staat. Iedereen die aankomt moet stoppen en degene die het eerst gestopt is mag als eerste ook weer door. Met verbazing steeds weer gekeken naar de discipline van de Amerikanen. Het loopt gesmeerd zo’n kruising. Als je te lang wacht wordt je met handgebaren te kennen gegeven dat je moet rijden. Kunnen ze in Nederland een puntje aanzuigen. Ook het inhaalgedrag van de Amerikanen is verbazingwekkend. Ze willen echt de zekerheid hebben dat er geen tegenligger aankomt alvorens ze gaan inhalen. Soms denk ik dat ze te voorzichtig zijn. Dan zie ik dat er niets aankomt en toch wachten ze!

Vandaag het ritje naar Josua Tree. Ook weer grote stukken van de Route 66 gereden zonder echter leuke dorpjes met nostalgische uitstraling! Onderweg doorkruisten we de Mojave woestijn. Dit is pas een woestijn. Ruim 50 mijl hebben we een deel van de woestijn doorkruist. De woestijn was een grote zandvlakte met geen enkel teken van leven. Opeens zagen we grote zandbergen in het midden van de woestijn. We dachten in eerste instantie dat het door de wind was veroorzaakt. Maar later zagen we een zoutwinning bedrijf. In het verleden weleens op tv gezien! Grote bassins worden gevuld met water. Door de zon verdampt dit en blijft er zout over.

Na circa 40 mijldoor de woestijn te zijn gereden kwamen we steeds meer tekenen van bewoning tegen. Eerst mondjesmaat een “woning” maar later meer. We vroegen ons af wat iemand bezielt om in zo’n woestenij te gaan wonen. Later werden het echte en hele mooie woningen!
 
In Josua Tree is een National Park met allerlei verschillende cactussen etc. Maar het meest bijzondere is de Josua Tree. Hele landschappen vol en hele grote. Ook de rotsen zijn daar zeer bijzonder. Het lijkt op een partij hele grote kiezelstenen die ze op een hoop hebben gegooid. Zie de foto’s. Heel bijzonder. Het is wel een heel groot park zodat je lang moet rijden tot het volgende uitzichtpunt. Maar daarom niet minder mooi. Zo’n mooi item was de Cholla Cactus Garden. Een lange rit er naar toe maar heel apart.

We staan op een heel rustig RV Park. Snel geteld staan er 10 campers op een groot terrein. Ze hebben er een hele mooie (kleine) cactustuin. Ook een klein meertje met daarin eenden met kleintjes.

Het was weer warm vandaag en we verwachten ook weer een hete nacht tegemoet te gaan. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!