Santa Margarita

Door Weer naar Canada - A long time ago

Zaterdag 10 juni

Vanuit Santa Paula gingen we vandaag naar Santa Margarita. De Highway 101 loopt in eerste instantie een groot deel langs de kust van de Pacific Ocean. Toen we op stonden zagen we dat het bewolkt was. Dat is de eerste keer in deze vakantie. Even later begon het zelfs een beetje te regenen. Na het vertrek kwamen we weer beneden aan bij de zee en zie daar: de zon brak weer door. Rondom ons heen zagen we wel dat het erg mistig was, maar ook dit trok langzaam op.

Een groot stuk van deze Highway loopt door veel dorpen/steden die aan elkaar zijn gegroeid. Wel 40 mijl links en rechts woningen en bedrijven. Veel leuke woningen gezien die tegen de bergwand zijn gebouwd. Ook sinaasappel boomgaarden en andere soorten citrusvruchten. Daarna kwamen de druivenstokken. Was heel afwisselend.

We zijn voor het eerst na het vertrek uit San Francisco weer op “sea level”. De hele vakantie hebben we op hoogtes geleefd en gereden tussen 1500 en 8500 voet. Met mijn ervaring in Canada van 2 jaar geleden heb ik dus nog steeds geen rondje hardgelopen! Misschien morgen in Monterey!

In Santa Barbara hebben we een koffiestop gemaakt en hebben we de haven aangedaan. Lekker even gewandeld, koffie gedronken en daarna verfrist weer op weg.

Na 60 mijl boog de Highway af het binnenland in en zochten we het weer hogerop. De bergen zijn ook hier afwisselend. Veel groen en met bomen.

Eenmaal op de camping lekker gedoucht, gegeten, een spelletje Skipbo gedaan en lekker tukken. Het werd al wat frisser toen de zon weg was, dus weer een dekentje op het bed.

 

Reacties

Ton van der Weerd A long time ago

Wij hebben even geen dekentje nodig. Onze eerste stop is nu België, de Ardennen. Mooi en warm.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!