Moss Landing

Door Weer naar Canada - A long time ago

Zondag  11 juni               

De camping in Santa Margarita lag een behoorlijk eind van de Highway af. Hadden we niet gezien op de kaart, maar ja, hier zeggen ze: just an half hour drive!
Het vervelende is dat dit ook ‘just an half hour drive’ terug is. Eenmaal op de highway weer getankt (138 liter) om weer naar de volgende plaats te kunnen rijden. Dit sap is hier wel erg snel op!

Een ander fenomeen wat we hier regelmatig zien zijn de goederentreinen. Ongelooflijk wat een lange treinen. Nabij Kingman zagen we er vijf staan wachten op elkaar om daarna in colonne te gaan rijden. Bij zo’n stilstaande trein zagen we er 5 locomotieven voor staan. De trein bleek bijna 2 mijl (dus ruim 3 km) lang te zijn. En dat rijdt af en aan. Op de trein staan de containers van 40 voet dubbel en op andere wagons opleggers met containers. Prachtig om dit te aanschouwen.

In King City voor de laatste maal boodschappen gedaan. Ja, de reis begint aan zijn einde te komen. Nog twee nachtjes in Moss Landing (plaatsje onder Monterey) en dan naar de laatste camping in Livermore.

We hopen morgen een Whale Watch te kunnen doen. Maar onderweg hadden we al weer veel last van de harde wind, dus we hopen dat dat doorgaat. We hoorden dat de vaarten van vandaag waren afgelast in verband met die wind. Het was dus weer behoorlijk moeilijk sturen met de camper, maar we zijn er heelhuids gekomen.

Als alternatief hebben we morgen een 17 Mile Drive in de omgeving. Schijnt erg mooi te zijn. Maar de Whale Watch trekt ons meer!!

De wind is ook behoorlijk koud zodat we de hele avond al met een dichte deur zitten. Wordt vannacht weer het pyjamaatje aan en dubbele dekens!

Hebben vanmiddag wel een heerlijke strandwandeling gemaakt. In de hoop walvissen te zien. Ze schijnen hier volop vlak aan de kust te leven. En we hebben tussen de golven wel het spuiten van een walvis gezien maar verder niks. Jammer. Maar we zijn hier nog een hele dag dus we gaan morgen na de 17 Mile Drive nog lekker op het strand lopen. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!