Carmel

Door Weer naar Canada - A long time ago

Maandag 12 juni

Vanmorgen bij het wakker worden zag het er bewolkt uit maar het waaide niet! Na het ontbijt dus met goede moed naar de Whale Watch Tour firma, maar helaas: het was nog te ruw op de oceaan. Jammer, het Whale Watch’en moeten we dus maar vergeten. We hadden nog een alternatief (veel minder leuk, maar toch) achter de hand namelijk de 17 mile Drive. Dat is een buitenwijk van Carmel zo’n 20 mijl hier vandaan. Het is een schiereiland bij Carmel waar wel 3 golfbanen zijn en hele grote dure huizen. Ook waren er nog diverse uitzichtpunten op de Pacific Ocean. O.a. een ruim 250 jaar oude eenzame cypres. Die staat op een rots in de Oceaan, helemaal apart van alle andere bomen.
Ook veel rotsen in zee met o.a. vogels etc. Was een leuk ritje om te doen. Op sommige stukken van de weg wat krapjes voor de camper, vooral bij tegenliggers, maar we sloegen er ons doorheen. Leuk tochtje. Nadat we het rondje hadden gedaan nog even naar Carmel. Hier is ooit Clint Eastwood burgemeester van geweest. Even naar het strand geweest. Zo’n camper parkeren in de smalle straatjes is niet eenvoudig, dus maar weer terug naar de camping.

Na de late lunch nog even gelezen en toen op naar het strand. Het waaide inmiddels al weer behoorlijk, dus zijn lekker uitgewaaid. Er waren geen activiteiten op zee behalve dan wat vissersboten, dus na een poosje op een boomstam te hebben gezeten weer teruggewandeld. De dorpsstraat van Moss Landing stelt ook niet veel voor. Dus de camping maar weer opgezocht. Uit de wind en in de zon was het nog lekker dus even de kleur op de toeten bij laten werken,.

We zitten wel in de groente- en fruitschuur van Amerika. Tijdens de laatste dagen zagen we alle soorten groenten en fruit voorbij komen. Mooi al die verschillende kleuren groen. Ook rood zat er af en toe tussen. Die velden met de groenten zijn verschrikkelijk groot. Tot aan de horizon rijen met dezelfde groente. Over zo’n glooiend landschap is dat best een leuk gezicht.
De streek waar we nu zitten worden veel artisjokken en kiwi’s verbouwd. Langs de weg staan er veel stalletjes waar je alle artikelen zo van de boer kunt kopen.10 kiwi’s voor 1 dollar!! Jammer, we hadden gisteren al voor de laatste keer boodschappen gedaan.

Na het avondmaal nog even gedoucht en een spelletje kaart gespeeld.

Morgen is onze laatste hele dag in Amerika. We hebben het geweldig gehad maar we zijn ook blij weer naar huis te gaan. Het is mooi geweest!

We gaan naar een camping in Livermore. Dit is een camping die het dichtstbij het inleverpunt van de camper is die nog een plaatsje vrij had. De rest (dichterbij) was vol!. Het is dan nog 45 mijl naar San Leandro waar Apollo zit.
Misschien morgen nog een berichtje want de laatste dagen was het Wifi gebeuren weer bedroevend. We kunnen vandaag niet eens inloggen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!