In God's country

Door Johan - 31-05-2017 18:35

Zo hier zijn we terug, na al weer een paar nachten in een park dat niet connected is met de wereld (Joshua Tree) en een dito campground in Palm Springs. Vandaag een rustige dag met een bezoek van het lokale Museum of Arts en dan richting  Los Angeles voor een laatste overnachting in Anaheim vlakbij Disneyland. Ze hebben vuurwerk beloofd, dus daar hou ik ze aan.

Eergisteren en gisteren dus zoals gezegd Joshua Tree NP met een leue overnachting tussen de rotsen en alweer een prachtige sterrenhemel. Alleen daarvoor zou je het al doen, dat zicht op de melkweg. Voor de U2-fans is er slecht nieuws: de joshua tree van op de platenhoes stond niet hier, maar in de Mojave woestijn, is in 2000 omgevallen, maar o rampsoed werd in 2015 gemolesteerd door iemand met een kettingzaag die een stukje meeheeft.

Bij het verlaten het park heb ik nog even een ommetje gemaakt langs Salton Sea. Het grootste meer in California dat tevens een zoutmeer is en dat eens een toeristische trekpleister was, maar nu door een hoog zoutgehalte en een zakkend waterpeil een doodse indruk nalaat. Doods is ook het parelwitte strand dat echter niet uit zand bestaat maar uit de gedroogde restevna planten en vissen. Speciaal.

Vandaar dus terug naar de bewoonde wereld, eerst wat gewennen in Palm Springs een buitenverblijstad voor de gegoede LA'er vermoed ik en waar het gisteren Ruim 41° was. Gelukkig was er een prima zwembad aan de camping (ter compensatie van de lousy internetverbinding vermoed ik). Op een terrasje wat gaan eten en daarna het zwembad in tot bijna middernacht wanneer de temperatuur draaglijk werd.

Tot later ! 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan