De Grand Canyon - zondag 28 mei 2017

Door Peter en Nicole - A couple of years ago
We zijn weer vroeg opgestaan. Dat is ons normale ritme in deze vakantie. En met nog een beetje jet lag lukt dat goed.
We kunnen heerlijk buiten ontbijten midden in het bos.
Na het opbreken gaan we gaan met de shuttlebus naar het visitorscenter in het Grand Canyon NP dat is ongeveer twintig minuten met de bus. Daar stappen we over op de oranje route. De buschauffeur propt alle mensen erin zo van doorlopen tot achteren! Zo gaan we rijden langs de Rim. Tot het begin van de trail die we gaan lopen, de Kaibab Trail.
Eerst een uur naar beneden lopen tot aan Cedar Ridge en het is er prachtig. Het is er wel druk met mensen. Maar wat een prachtige natuur, wat amazing, zo groot, immens. Hier is geen water tap punt dus je moet zelf genoeg meenemen ook voor de terugweg.
Bij dit rustpunt even wat gegeten en uitgerust en dan aan de terugweg begonnen. Op de heenweg hadden we nog wat schaduw omdat we vroeg begonnen zijn maar die is nu weg. Pfffff dat is zweten, dat is twee uur naar boven lopen. Maar we hebben het gedaan. Was prachtig en heel erg vermoeiend !
We moesten nog een groep paarden voor laten gaan. Die hebben het maar gemakkelijk.
Dan weer met de oranje shuttlebus naar het visitorscenter en daar eerst koffie gedronken en een prachtige film gekeken over het ontstaan van de Grand Canyon 700 miljoen jaar geleden!!!
We gaan terug naar de camper en besluiten naar Page te rijden. Daar komen we om 20.00 aan. We zitten nu in een andere tijdzone dus het is opeens een uur eerder :-). Dit was een eentonig stuk rijden van zo'n 3 uur.
We gaan op de parkeerplaats van de Walmart staan daar staan nog een stuk of twintig campers. Dat mag hier. Omdat het al vrij laat is eten we een hamburger bij de Mc Donalds en gaan weer slapen.

Reacties

Karen A couple of years ago

Zo, kreeg ik vanmorgen ineens 4 e-mails binnen met updates. Ben ik eens even lekker voor gaan zitten met een kopje thee. Leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken. Ik heb alleen pas 5 foto's in het album ontdekt, maar misschien ligt dat aan mij, of hebben jullie ze nog kunnen uploaden. Vorige keren hebben jullie ook zulke prachtige foto's gemaakt. Dit was toch voor jullie de tweede keer dat jullie in Las Vegas waren? Of vergis ik me. Ik kan me voorstellen dat Kees en Ineke heel erg onder de indruk zijn. Jullie zijn al vaker in Amerika geweest, maar blijft het een verrassing of weet je ongeveer wat je kunt verwachten?

Veel plezier met zijn allen. Het is hier de 31ste dus ik ben benieuwd wat jullie sinds zondag hebben gedaan. :)

Karen A couple of years ago

heheh, even een avatar uitgezocht, is wat vrolijker

Peter A couple of years ago

Hoi Karen, de foto's zijn er nu ook. We hadden een zeer trage WiFi verbinding vandaar dat er eerst alleen de tekst er was. Hier in Moab hebben we eea kunnen bijwerken.
Bedankt voor je reacties!

Peter en de rest
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!