Van Salina naar Bryce Canyon NP - donderdag 8 juni 2017

Door Peter en Nicole - A couple of years ago

s 'Morgens doen we rustig aan. Ineke wil eerst lekker in het zwembad dobberen. Wel lekker na een dag in de camper. En hier is ook een zwembad dat zie je niet vaak. Het is weer heerlijk weer dus dat lukt wel. Zo aan het huisje te zien is dit vroeger een KOA campground geweest.

Daarna, rond twaalven, rijden we door richting Bryce Canyon National Park
Zo'n 160 km. Daar is het heel druk en alle campgrounds zijn vol, niet dat er daar heel veel zijn. Wel veel kale grond waar ze er makkelijk een konden maken vonden wij.
We zijn er langs een paar gereden maar allemaal vol.
We kwamen in Panguitch uit. Een leuk bedrijvig dorpje, en daar zo'n 10 km vandaan lag een campground die ruimte had. Ook de twee RV parks in Panguits zelf waren vol. De amerikanen begrepen ook niet waarom het nu al zo druk was. Dat wordt wat in het hoogseizoen. Deze campground was een opknappertje zo  te zien. Ze zijn er mee bezig. Ik denk dat het twintig jaar geleden een mooie camping was. Paradise RVCamp heet het.


Er was ook geen manager. Die zochten ze nog, stond op een briefje geplakt aan de deur van de receptie.
De betaling ging in een enveloppe en die moest je onder de deur doorschuiven.
Maar ach voor de campground kwamen we niet. We hebben Blue Moon als locaal wit bier ontdekt. Erg lekker. Ineke heeft een bijbehorend T-shirt weten te vinden. Het was wel een erg open vlakte dus het waaide behoorlijk. Dat ging de hele dag door en ook bij het ontbijt was die niet gaan liggen.
We hebben nog even in Panguitch rond gekeken en getankt. En even een geocache gezocht. En nog gevonden ook.


De benzine kost dit jaar tussen de 2.35 $-2.79$ per gallon. Dat is wel een dollar goedkoper dan de afgelopen jaren. Dus zo'n 80 cent per liter. Dan kun je wel in een grote pickup rijden. Ongeveer de helft van de auto's is er dan ook zo een een hier op het platte land.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!