Zion NP - zaterdag 10 juni 2017

Door Peter en Nicole - A couple of years ago

De wekker stond vanmorgen op 7:30, heerlijk we gaan naar Zion.
Ik ben zo wakker :-)
We moeten wel nog een eind rijden.
Kees rijdt vanmorgen, hij doet dat prima  met die grote camper!
We komen bij Zion en we staan even in de rij om het park in te komen. Onderweg zijn we bijna niemand tegen gekomen en nu zijn er opeens veel auto's. We moeten bij de ranger van Zion nationaal park een permit kopen voor de tunnel die even verderop is. De tunnel is aan de zijkanten te laag voor de campers en bussen.
Dus houden de rangers de auto's aan de andere kant tegen als er een bus of camper aankomt. Wij moeten dan in het midden van de weg rijden, dan gaat het net. Het is nog best een lange tunnel. $15 kost dat grapje.
Dan als je de tunnel uitrijdt ! Ooo wat is het daar mooi. We moeten met heel wat haarspeldbochten naar beneden rijden. We besluiten eerst een slaapplek voor vannacht te regelen. Ook hier is alles is vol. Maar dat hadden we ook verwacht. We rijden naar een luxe camping Zion River Resort. Ongeveer 30 km verder. Ziet er vol uit maar we gaan het gewoon proberen. En ja hoor er waren wat plaatsen geannuleerd. Wauw we hebben een plaats voor vannacht. Wel prijzig, $63, maar ach.
We rijden weer terug naar Zion en parkeren de camper aan de zijkant van de weg net buiten Springdale. Van daaruit komt er een shuttlebus langs die tot het park rijdt.

We stappen gauw in als hij voor onze neus stopt. We moeten negen haltes en dan zijn we bij de ingang van het park. Daar stapt iedereen uit. Je moet dan langs de ingang je Parkenpas laten zien (entreebewijs) voordat je echt naar binnen mag. Hier hoef je niet een legitimatie bewijs te laten zien. Bij de andere parken zijn ze strenger.
En dan is daar het bekende visitors center. We weten al waar we naar toe gaan en gaan dus gauw in de rij staan (wachttijd een half uur !) voor de shuttlebus die de toeristen door het park rijdt.

Er zijn acht haltes en je kunt overal uitstappen waar je wilt.
Hier rijden geen andere auto's door het park.


We nemen de verste halte en dan moeten we nog twee kilometer lopen en dan beginnen de Narrows. Dat is een wandeling waarbij je steeds de Virgin River moet oversteken. In het begin is het vreselijk druk, echt enorm.


Je hebt echt goede schoenen nodig en een stok. De rivier stroomt erg hard en je loopt over de grote keien, niet echt gemakkelijk dus. Met onze Teva's lukt het prima. Een stok is wel erg handig om je evenwicht te bewaren.
Na een paar bochten wordt het steeds mooier. Enorme wanden langs de rivier! En gelukkig steeds minder mensen. Op een stuk staan we tot onze navel in het water! Het is zoeken naar plekken waar de stroming niet zo hard is.

Veel jongelui laten zich mevoeren met de rivier. Met deze temperatuur is dat ook heerlijk.
Onze rugzak blijft net droog, maar wat een avontuur om mee te maken! daarna helaas dezelfde weg terug maar met de stroom mee gaat dat gemakkelijker.
Daarna onze tour weer terug naar de camper en gauw terug naar onze luxe kampeerplek. Daar barbecuen we tot het donker is.


We vragen ook of er voor morgen nog een plekje vrij is, en ja hoor gelukkig weer een annulering.
We moeten dan alleen op een andere plek gaan staan.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!