Zion NP - zondag 11 juni 2017

Door Peter en Nicole - A couple of years ago

Vanmorgen zetten Peter en ik al vroeg de wekker. Wij gaan de Angels Landing lopen, en Ineke en Kees blijven een dagje chillen op ons luxe resort.


Kees en Ineke zijn zo lief om ons tot de ingang van het park te brengen. Daar pakken wij dan de bus. Het is er nu niet druk. Want het is nu nog lekker vroeg. En jonge ranger zorgt dat instappen goed verloopt.

We gaan tot de zesde stop. Daar kan je starten met de Angels Landing trail. Een ranger vraagt aan ons waar we naar toe gaan, of we drie liter water per persoon bij ons hebben. En waarschuwt ons dat het er windy en druk is.


We zullen het zien! Het eerste stuk gaat nogal qua klimmen. Maar dan gaan we gestaag door we zien boven ons dat er uit een rots een doorgang is gehakt. En daar lopen we na een tijdje zelf doorheen. Pff wat een klim. Nu lopen we een stuk tussen de rotsen door, gaat ook nog wel omhoog dan komen we bij Howards Wiggles. Die hebben ze tegen een rots aangemaakt anders kwam je daar niet naar boven.


Die lopen we ook nog op.
Dan ben je ook erg hoog je hebt een prachtig uitzicht over de hele Zion kloof. Maar dan kan je nog verder, maar dat is langs de kettingen.


Peter is nog een stuk hoger gegaan. Maar er komen ook steeds mensen naar beneden en dan moet je langs elkaar. En er was een heel harde wind. Dus hij vond het voor de laatste berg mooi geweest. Hij hoefde niet de 7e te zijn die hier van de berg af valt.


Ik heb heerlijk op hem zitten wachten. Met een zonnetje, windje en mensen kijken.

En toen hij weer was afgedaald en daarna zijn we weer helemaal terug gelopen.
We hebben er 4 uur over gedaan en het was een fantastisch mooie tocht.
We zijn bij de Zion Lodge gaan koffie drinken, dat is het enige plekje waar je wat kunt eten of drinken kopen. Koffie $4.50 biertje $8.

Weer terug gegaan naar het begin van het park en daar Ineke gebeld dat ze ons kunnen komen halen. Dat hebben ze keurig gedaan :-) en Kees en Ineke hebben ook een heerlijke chill dag gehad, half aan de pool. Ze hebben ook een ontbijtje gepakt in het dorp wat iets duurder uitviel. Trug bij de camper bleek een agent bezig een ticket uit te schrijven. Toch stond de RV keurig in een parkeer vak. Blijkbaar stond hij met de neus de verkeerde kant op... :-).
Kees en Ineke hebben wat Mexicaans eten op de camping gehaald en Peter en ik hebben nog een diepvriesmaaltijd gegeten. Nadat het laatste kampvuur hout was opgemaakt zijn we gaan slapen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!