Trail ridge road

Door Joeke en René - 07-06-2017 05:39

Vandaag, 6 juni, hebben we de  Trail Ridge Road gereden. Dit is een doorgaande weg door het nationaal park Rocky Mountains en volgens sommigen de mooiste weg van de hele VS.  En mooi was die, en hoog!

We gingen ’s ochtends vroeg met schitterend weer van de camping. Het is een weg met vele uitzichtpunten. Wandelen kan bijna niet, vooral omdat er op hoogte nog veel sneeuw ligt, de weg is pas sinds vorige week open. Het lijkt een beetje op de Alpen, maar is veel groter, wijder en hoger, we hebben op 3500 meter hoogte gereden. (De Stelvio is 2750 meter hoog). Onderweg zagen we een bord dat waarschuwde voor snel veranderende weer- en rij omstandigheden. Toen we het bord zagen was het nog strak blauw, en stapten we in t-shirt uit de camper. Maar even later kregen we regen, sneeuw en zelfs hagel. De temperatuur was helaas ook flink gezakt. Het mocht de pret allemaal niet drukken, het was en bleef mooi. We zijn doorgereden tot aan Grand Lake, helaas viel dat een beetje tegen, niet zo mooi als gehoopt. Daar dus maar om gekeerd, en dezelfde weg terug, geen straf, je ziet steeds weer nieuwe dingen. Alleen, helaas, geen wild. Alleen op de camping hebben we een hert gezien. Dat komt vast wel goed in de rest van de vakantie. De hele dag geen bereik met de telefoon, dus niet kunnen bellen. Ma, alsnog gefeliciteerd!

De camping is ook wel bijzonder. We staan op een gigantische open vlakte en onze camper van ruim 7,5 meter lengte en 3 meter breed is klein. Voor de rest staan er vooral gigantische caravans, tandem assers,  met allemaal uitschuifbare zijkanten. Die dingen worden getrokken door pick up’s. In Europa zou je met zo’n combinatie niet uit de voeten kunnen, en zeker niet op (Italiaanse) campings komen.

5 juni hebben we de camper gehaald. Omdat we een afspraak hadden voor 3 uur, eerder kon niet, zijn we ’s ochtends nog even Denver in gegaan. Vanaf ons hotel was dat een hele onderneming. Eerst met de shuttle naar het vliegveld, en vandaar met de trein naar downtown Denver. Al met al een reis van ongeveer 1,5 uur. Als je wilt winkelen kun je Denver overwegen, anders heb je er niets te zoeken.

Er staan nu ook foto's bij dit verslag.

 

Reacties

agaat 07-06-2017 11:31 {{button-45230}}

Als ik het goed begrijp genieten jullie ENORM.. to be continued
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan