Wandelen en reizen

Door Joeke en René - 09-06-2017 04:59

7 juni hebben we gewandeld. Eerst met de camper richting het startpunt bij Glacier Gorge. Het laatste stukje met de shuttlebus, omdat we niet verder mochten met de camper. Vanaf het startpunt richting Mills Lake gelopen. Een mooie tocht met hele mooie uitzichten. We konden alleen goed merken dat we vroeg in het voorjaar zijn. Zo vroeg dat er nog veel sneeuw lag, soms naast het pad, maar ook vaak er op. Het laatste steile stuk naar het meer lag nog vol sneeuw, en hebben we daarom niet gedaan. Als alternatief zijn we naar Bear Lake gelopen. Dit ligt een paar honderd meter lager. Een mooi meer, met mooi uitzicht op de bergen, maar wel heel erg druk.

Daarna zijn we vertrokken naar Cheyenne. Eerst een heel stuk naar beneden. Toen we de bergen uit waren kregen we even rode rotsen en daarna grasland. Op de camping stonden zeer luxe en grote campers. De camping zelf was een grote grindvlakte, maar wel netjes. In de verte hoorden we het verkeer op de snelweg. We zagen een paar gigantische treinen rijden.

Omdat we naar de Badlands willen is donderdag de 8e een reisdag. Vroeg opgestaan want we moesten een hele reis maken. Eerst via een vrijwel snelweg (Interstate 80) 45 mijl naar het oosten, en vandaar naar het Noordoosten. Het was een reis over eindeloze, vrijwel rechte, wegen door de prairies. Heerlijk rustig overal, ook op de stukken waar 2 rijstroken waren voor iedere rijrichting. Het was de bedoeling naar de Badlands te rijden. Omdat het toch wat tegenviel qua reistijd hebben we uiteindelijk besloten naar Rapid City te gaan. Vandaar is het nog 1,5 uur rijden naar de Badlands. De camping ligt aan een drukke weg. Het is wel de eerste camping waar ook tenten staan, en caravans met Europese afmetingen. Het is ook de eerste camping met gras, en bomen, een beetje de aankleding zoals we die kennen uit Europa. Uiteraard ontbreken de luxe bussen die als camper zijn ingericht niet.

Reacties

Marie-Antoinette 09-06-2017 10:46 {{button-45317}}

Via de tamtam hoorde ik over jullie reis en kan ik jullie nu ook volgen.
Het ziet er allemaal fantastisch uit.
Wat een prachtige camper!

Heel veel reisgenot en groetjes.

Arianne 13-06-2017 22:32 {{button-45516}}

Leuk om te lezen wat jullie allemaal beleven èn te zien waar jullie vertoeven. Heb je al in die grote camper gereden, Joeke?
Veel plezier nog!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan