Sightseeing San Fran

Door Irene - A couple of years ago

Onze tweede dag in San Francisco gaan we alle bezienswaardigheden bij langs: van Lombard Street tot de hippiebuurt, de Golden Gate Bridge tot de Painted Ladies.

 

Berucht Alcatraz

We staan al vroeg op om af te varen naar het beruchte gevangeniseiland Alcatraz. Het blijft indrukwekkend, al die verhalen over (pogingen) van ontsnappingen, over Al Capone en hoe de vieze spaghetti bijna tot een gevangenenopstand leidde.

Hop-on hop-off

Jammer genoeg is het regenachtig en er staat een flinke wind dus ons eerdere plan om de steile heuvels én de Golden Gate Bridge met de fiets te trotseren slaan we heel even over. In plaats daarvan stappen we in de immer toeristische hop-on hop-off bus. Reuze gezellig ook die grote mannen die goedlachs hun verhalen vertellen en soms zelfs zingen. We hoppen op en af bij alle bezienswaardigheden en maken een winderige tocht over de Golden Gate Bridge die gelukkig heel even uit de mistflarden tevoorschijn komt, toeren dwars door de hippie-wijk vol met eettentjes, kleurrijke winkeltjes met vintage spullen en langs de pastelkleurige Victoriaanse huizen. Ook hier geurt de wiet welig. Natuurlijk mag een stop bij de Painted Ladies niet ontbreken.

Lombard Street en Jack’s Beer

Aan het eind van de trip bedenken we dat we Lombard Street nog even moeten ‘doen’. De helling er naar toe is een flinke kuitenbijter, maar ach. We dalen af richting zee en bestellen een drankje of twee, drie en besluiten er uiteindelijk ook maar te eten. Hoewel de drankjes er prima zijn, is eten bij Jack’s niet zo’n aanrader. Met de F line reizen we weer richting hotel.

Monster Vehicle

Donderdag is het de grote dag, dat ik in een camper rijden mag. Eerlijk is eerlijk, ik sta er zelf nog niet zo om te springen. We tuffen opnieuw met grote vriend BART richting San Leandro waar we worden opgepikt door iemand van Road Bear. Als ik de monsterwagens zie, zakt de moed me in de schoenen. Er staat heus hele lieflijke exemplaren tussen, maar geen daarvan wordt ons huisje voor de komende twee weken. Nee, wij krijgen een joekel van 30 feet toebedeeld. Na een uur lang uitleg van zwarte, grijze en allerlei andere slangen, slide-outs, knopjes en bedieningspanelen stap ik met zweet in m’n handen achter het stuur. Onze eerste trip naar Yosemite verloopt prima. Wel even wennen zo’n joekel. Maar we arriveren zonder kleerscheuren op de camping. Wel meteen een back-in parkeerspot (applaus voor Henriëtte!).

Verre van vers

De tegenvaller van vandaag: bij de Walmart waar we stoppen verkopen ze geen verse spullen! Wel alles voor in de tuin, lucifers, blikken voor een tienpersoonshuishouden, maar geen verse groente, fruit, kaas, kip, vlees… NIENTE! Ja, veertig mile verderop wel. Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt die Amerikanen? Lucky for us kregen we bij het afhalen van de camper wat verse spulletjes toegestopt van mensen die zojuist hun camper inleverden.

Na een enerverende dag vallen we als een blok in slaap...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan