Joehoe, Yosemite!

Door Irene - 11-06-2017 06:03

Donkere, zware wolken pakken zich op vrijdagochtend samen boven Groveland en de regen komt loodrecht naar beneden. Juist terwijl we vandaag een hele dag Yosemite hebben gepland.

Joehoe, Yosemite!

Toch klaart het rond half 9 iets op en besluiten we de shuttlebus van 9.15 uur te nemen. Onze Amerikaanse buren hadden ons gisteren al gewaarschuwd om vooral NIET met de camper het park in te rijden omdat parkeren er een drama is. Dus kiezen wij voor de shuttelebus die pal voor de camping stopt. Ideaal, want in anderhalf uur staan we in hartje Yosemite Valley voor slechts $15 p.p. terwijl in de Valley zelf overal gratis shuttlebussen rijden. Gewapend met een fles water en zonnebrandcreme lopen we de Mist Trail tegemoet. 

Ponchotijd

Naar boven klauterend zien we steeds meer mensen gehuld in regenjassen en poncho’s. Alsof we met z’n allen een soort Niagara Falls moeten trotseren. Er blijkt namelijk de laatste tijd zoveel regen te zijn gevallen dat de waterval enorm is. Het water van de Vernal Falls stort zich met razend geweld naar beneden en zorgt voor een wolk van fijne (ijskoude) regendruppeltjes, maar levert wel prachtige plaatjes op. Eenmaal terug in Yosemite Village slaan we (eindelijk!) wat verse groente en fruit in om daarna onze weg te vervolgen naar de Lower Yosemite Falls. 

On the road

Klimmend over steile bergwegen en glooiende hellingen omzoomd door velden vol gele wuivende halmen en groene wijngaarden zoeven wij vandaag over het asfalt. De Sante Fe trein dendert ons voorbij en we halen het ene grote gevaarte na het andere in. Het is vandaag zaterdag en de zon schijnt uitbundig, de lucht is blauw en wij hebben een slordige 5 uur voor de boeg. We voelen ons warempel al een beetje thuis in ons nieuwe huis. Hoewel dat inparkeren (zelfs al is het een pull through parkeerplek) toch een beetje een ding blijft met onze 30 feet monstertruck….

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan