Zo mooi is Zion

Door Irene - A couple of years ago

Je raadt het al, als we de volgende ochtend wakker worden staat heel Beatty RV Park vól met andere campers. Grapje. De hele nacht stonden er wél balkende ezels in het veld naast het kampeerterrein waarvan een jonkie is ontsnapt en ons nu vrolijk aan staat te kijken vanaf het dumpstation.

Detour via Vegas

Zion National Park staat vandaag op het programma. Helaas is het wel een behoorlijk end rijden, helemaal omdat we verzinnen om bij de rondweg in Vegas nog ‘even’ wat verse boodschappen te scoren en om te tanken. Dat neemt toch al snel 2 uur extra in beslag.

Zo mooi is Zion

Pas om 17.00 uur arriveren we op Zion Canyon Campground. Maar – als geoefende roadtrippers – staat de camper wel in 5 minuten op z’n plek inclusief alle hook-ups en kunnen we lopend(!) naar de ingang van het park. Het is nl maar 0,8 mijl, zo’n 11 minuten, lopen vanaf de camping. Zie je dat niet zitten, dan gaan er ook gratis shuttlebussen vanaf de camping naar de ingang van het park. Vanaf het Visitor Center vertrekken dan weer gratis shuttlebussen het autoloze park in. 

Groen en rood

Al die kleuren groen steken scherp af tegen de rode rotsen. En omdat het al laat is, is er vrijwel niemand meer in het park te bekennen. Een ander  pluspunt: het licht is geweldig om te fotograferen. We hebben de River Walk Trail bijna voor onszelf en kunnen de prachtigste plaatjes schieten. Tip: ga 's avonds eind van de middag het park in om de mensenmassa's te vermijden. Het sluit namelijk pas om 22.00 (!) uur.

Zion Canyon Campground

Wat een geweldige camping is dit! Gemoedelijk, rustig en op loopafstand van het park. Nu hebben we ook wel een fantastische plek met uitzicht op de massieve rode rotsen. ’s Avonds flonkeren er miljoenen sterren aan de hemel. Dit… m’n hele leven. Zucht.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!