Zion versus Bryce

Door Irene - 15-06-2017 23:54

Zion National Park, part two. Nog heel snel voordat we uit moeten checken doen we op dinsdagochtend nog even de Emerald Pools Trail. Het is beduidend drukker dan gisteravond en we moeten 20 minuten wachten totdat we de shuttlebus het park in kunnen nemen.

Emerald Pools Trail

Zion blijft verbazen, want ook de Emerald Pools Trail is weer prachtig. Omdat we een beetje haast hebben -we moeten op tijd uitchecken- lopen we slechts tot de Lower Emerald Pool waar duizenden druppeltjes naar beneden sijpelen langs de rotswanden en via de waterval.

Rood asfalt


De highway roept ons weer. We zoeven over het rode asfalt en kijken onze ogen uit. Na iedere bocht wacht een nieuwe kleurenpracht en het lijkt soms of de weg tegen de steile rotswanden aan geplakt is. Omdat we met een camper rijden moeten we $15 betalen zodat bij het passeren van de tunnel in Zion het tegenverkeer wordt tegengehouden en wij in het midden door de tunnel kunnen rijden. Anders passen we er met breedte niet door. Leermoment: er zijn speciale ‘tunnel rangers’ die de boel regelen.

Van hoodoos en paadjes

Van het ene kleurrijke park belanden we in het andere: in de middag arriveren we in Bryce Canyon National Park waar we twee nachten blijven. We parkeren op onze spot bij Ruby’s Inn Campground en nemen van daaruit de gratis shuttlebus waarmee je het hele park kunt verkennen. We beginnen achteraan bij Bryce Point en zakken vervolgens verder af en maken een stop bij alle uitzichtpunten. Morgen staat de Navajo Trail op het programma en als het even meezit de Queens Garden Trail. Maar eerst wacht ons vanavond het feestelijke cowboy eetfestijn.

Yeahah!

Houdee, daar gaan we dan. Wie in Amerika is moet op z’n minst een keertje pulled pork hebben gegeten én uiteraard een foute cowboy-avond meemaken. En zo geschiede. In de beroemde (beruchte) Ebenezer’s Grill schuiven we aan voor wat cowboymuziek (denk: iets te dikke mannen met viool, gitaren en een contrabas die John Denver- en Johnny Cash-nummers tokkelen) bij een gezellig (nep)haardvuur. Het eten is prima en de Amerikanen bij ons aan tafel kletsen honderduit. En wij? Als we elkaar aankijken barsten wij vooral in lachen uit.

Navajo Loop & Queens Garden Trail

Het is nog fluisterstil in Bryce als wij aan de Navajo Loop Trail beginnen vanaf Sunset Point op de vroege woensdagochtend. Hier begint de afdaling in de canyon, daar waar de Trail zigzaggend in de diepte beneden ons verdwijnt met aan weerszijden loodrechte rode rotswanden. Ademloos staan we naar al dat moois te kijken. Verder lopen we weer, dwars door het bos beneden deze keer en vlak langs de hoodoos van de Queens Garden Trail waar aan het eind de ‘Queen’ zelf wacht. Via de iets minder steile kant bij Sunrise Point klauteren we weer omhoog. Missie volbracht.

Stargazing

O, en vergeet vooral ’s avonds niet naar de sterrenhemel te kijken. Omdat het in de omgeving van de nationale parken zo donker is, zie je ’s avonds miljoenen sterren flonkeren aan de hemel. Ook leuk: op je stoeltje achterover leunen en vallende sterren spotten!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan