Scenic Byway 12

Door Irene - A couple of years ago

De Scenic Byway 12 kronkelt door het woeste, desolate landschap van Utah en klimt over de heuvels van soms wel 9300 feet hoog om daarna weer met een hellingspercentage van 10% af te dalen. Een heuse kuitenbijter ook, want deze route wordt zelfs door wielrenners getrotseerd.

Gesneuveld

Een hobbelige weg is het bovendien, want als we met 30mph over een rooster rijden horen we al onze glazen rinkelend naar beneden komen. Twee glazen zijn gesneuveld so far tijdens onze camperrit. Want in zo’n camper gaat het er niet bepaald zachtzinnig aan toe: alles schudt, kraakt en piept dat het een lieve lust is. Ik vraag me soms af hoe het kan dat ons hele interieur er nog staat, zo’n hels kabaal maakt het soms. Toch gaat het gelukkig meestal goed met onze spullen, al zagen we laatst wel al het vocht van ons potje olijven over de vloer sijpelen. Bleek het dekseltje in de koelkast niet goed dicht te zitten….

Waterballet

In het begin van de donderdagmiddag arriveren we op 1000 Lakes RV Park bij Capitol Reef, waar zojuist iemand met een 5-th weel een watertappunt heeft geraakt bij het achteruit inparkeren. Bij ons gaat het gelukkig iets soepeler: zonder de bomen aan weerszijden te raken en met strakke aanwijzingen van Henriëtte parkeer ik onze Kobus zowaar prachtig achteruit in op geluksplek nummer 13. What’s in a name?

Waanzinnig Capitol Reef

We hebben een waanzinnig uitzicht op de rode rotsen van Capitol Reef vanaf de mooiste plek (ik denk dat niemand op nummer 13 durft te staan) van de hele campground. We hebben zo’n mazzel! Dat beaamt ook de eigenaar als ik even later de beroemde (als ik de recensies mag geloven) muffins bestel: “You’ve got the best spot on the whooooole campground! Maybe I should charge you more.” Bovendien blijkt niet alleen deze camping maar ook Fruita bij het visitor center helemaal volgeboekt te zijn. Dat bewijst maar weer eens dat je toch ook in het voorseizoen het beste iets kunt reserveren als je van een (mooie) plaats in of bij een nationaal park verzekerd wilt zijn. Wil je een plaatje bij dit verhaal? Bekijk dan ook eens mijn insta account.

Reacties

Lisa A couple of years ago

Wat een heerlijke verslagen over de nationale parken van Utah! Fijn dat het zo goed gaat met Kobus, volgens mij kunnen jullie in Nederland zo jullie vrachtwagenrijbewijs halen.

Heb je een foto van het uitzicht vanaf de camping? Heb twee jaar geleden ook op 1000 Lakes gestaan en vond ons uitzicht vrij fenomenaal. Misschien hadden we ook plekje 13 ;-)

Geniet ervan!

Paul A couple of years ago

Leuke verhalen, dames! Denken jullie nog aan geinige itempjes voor onze gloednieuwe "belevingsruimte"?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!