Verhitte parken

Door Irene - A couple of years ago

Happy Birthday to Henriëtte! Het is een heuglijke dag vandaag, want Henriëtte is jarig. En wat is er nu fijner dan wakker worden dan met dit fantastische uitzicht?!

Versgebakken muffins

De verjaardag van Henriëtte vieren we met versgebakken muffins van ‘het huis’ die meteen dienst doen als ontbijt én lunch. Jummie!

Capitol Reef

Away we go. De Scenic Drive door Capitol Reef staat op het programma. Er is vrijwel niemand op pad, omdat het nog zo vroeg in de ochtend is. We komen langs Fruita, daar waar fruitboompjes en de verfrissende Fremont River wachten. Verder toeren we weer… door het verlaten landschap van Utah, daar waar nergens een fles wijn te bekennen is, maar waar de koelingen voor 2/3 gevuld zijn met tal van biertjes en energiedrankjes in fluoriserende kleuren. We vinden zowaar een shop in Hanksville in the middle of nowhere waar ze verse groente en fruit (hoera!) verkopen.

Dead Horse Point State Park

Ons navigatiesysteem weet de vreemdste plekken niet te vinden, dus in de buurt van Moab zie ik vanuit m’n ooghoeken dat we camping Archview straal voorbij rijden. No problem, want de volgende afslag is Dead Horse Point State Park. Als fervent filmfanaat kan ik magische plekken die dienst deden als achtergronddecor voor series en films natuurlijk niet overslaan. En dit is er zo eentje. In Dead Horse Point State Park werd namelijk de beroemde climbing scene met Tom Cruise opgenomen voor Mission Impossible.

Verhit Arches

In Arches stijgen de temperaturen snel. Daalde de afgelopen nachten in Bryce bijvoorbeeld de temperatuur nog tot onder nul. Hier komt ie niet onder de 27 graden. Er blijkt zowaar een hittegolf te zijn: nu meet de termometer overdag een graadje of 38/39, de komende week verwachten ze temperaturen van 42 tot 44 graden. Zweten!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!