Rood, roder, roodst

Door Irene - A couple of years ago

Immense rode rotsbogen uitgesleten door wind en water. Dit is Arches National Park!

Arches overal

In broeierig Arches blijkt het Visitor Center pas om 9 uur te openen, gelukkig krijg ik in de vroege ochtend van een ranger een kaart van het park in de hand gedrukt. Dat is overigens wel een must hier: vroeg op pad gezien de temperatuur. De meeste Arches (bogen) bereik je namelijk via paden en klauteracties, dus dat wil je liever niet doen als het te heet is. Bovendien kun je op dit tijdstip je camper ook nog kwijt op de parkeerplaatsen. Arches is namelijk een van de weinige parken waar geen shuttlebussen rijden. Jammer, want dat zorgt voor veel autodrukte.

Double Arch & Delicate Arch

We nemen een kijkje bij Balancing Rock, klauteren omhoog naar de Double Arch en aanschouwen van een afstandje Delicate Arch (sorry, de temperaturen zijn zo hoog inmiddels dat we de trip van 2,6 km naar de top van de Arch zelf niet zien zitten). Het zweet gutst aan alle kanten langs ons lichaam als we het pad naar het Viewpoint Delicate Arch beklimmen.

Monument Valley


Na opnieuw een prachtige rit door een verlaten landschap van bossen en in de verte besneeuwde bergtoppen komen we zondagochtend aan in Monument Valley. Dit is het gebied van de Navajo Indianen waar je de kracht van de natuur overal voelt. We verorberen een Mini Navajo Taco in Goulding’s restaurant with a view. Dit is het startpunt van onze 2,5 uur durende jeeptour door het land van de Navajo’s, daar waar je met de camper en huurauto niet kan of mag komen. In tegenstelling tot andere Nationale Parken maakt Monument Valley hier geen deel uit van de National Parks Pass en moet je bij binnenkomst $20 entreekosten betalen.

It’s all about the view

The View heeft een waanzinnig uitzicht heeft over Monument Valley en dat is ook meteen het enige waar we gecharmeerd van zijn. De voorbijracende auto’s die op steenworp afstand van de rv’s richting lodges rijden en de lampen op bewegingssensoren die telkens aanspringen zijn om gek van te worden. Een verre van relaxte camping. Detail: hier sneuvelt glas nummer drie omdat de geplaatste strips op de campground niet zonder slag of stoot te rijden zijn met een camper… De volgende ochtend word ik om 5.30 uur wakker van klikkende camera's: de zonsopkomst! Ik schiet snel in m'n slippers, maak een paar shots van de opkomende zon en duik nog een uurtje m'n bedje in. Hallo zon en Monument Valley, jullie zijn allebei prachtig!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!