Dag 20 en 21 Route 66 naar Needles en dan door naar Banning via Joshua Tree NP

Door E&J - 17-06-2017 07:16

Grand Canyon naar het zuiden verlaten, richting Wiliams. Dit ligt op "Route 66" en ligt aan een trein route. De plaats doorgereden maar het is niet heel erg boeiend.

Interstate 40 gevolgd tot Kingman en dan "Route 66" vervolgd naar Oatman, een verlaten mijnwerkers stadje. Hier staat de tijd stil op 1941. Nu zijn er veel winkels voor toeristen en wilde ezels in de straten. Om 17:00 gaat alles dicht en is het stadje verlaten.

Verder naar Needles.

Geen plek kunnen vinden op camping langs de Colorado rivier, maar wel een camping met mooie oleander hagen tussen de "drive trough" plaatsen. Needles is verder niet zo inspirerend.

De volgende dag verder, maar eerst langs een kiosk waar hele goede "Beef Jerkey" verkocht wordt (volgens tripadvisor). We wilden toch weleens weten wat dat nou is.

De woningen in Needles, typisch zoals we het van de amerikaanse films kennen.

Lake Havasu laten we links liggen vanwege de hoge temperaturen. We gaan via highway 95 en 62 door de dessert naar "Joshua Tree NP". Onderweg is er weinig te zien. Op het laatste stuk verbazend dat er woningen op hele afgelegen plekken staan. Vele zijn in verval en er staan veel oude trucks en andere zooi op het erf.

Het Visitor centrum Joshua Tree NP bezocht en er voert een weg door het park waardoor we onze route verderop weer kunnen oppakken. In het NP staan de Joshua trees in alle soorten en maten. Deze kunnen tot 900 jaar oud worden. Verder zijn in het park spectaculaire rots formaties. Nog een wandeling gemaakt naar de "Barkerdam", een poging in de 19e eeuw om water vast te houden om hier vee te kunnen houden. Dit is niet echt gelukt. Tijdens de wandeling nog een schildpad gezien die pogingen deed een aantal rotsen over te klimmen en een coyote die het pad kruiste. De schildpad heb ik op de foto kunnen zetten, maar de coyote gaf daarvoor geen gelegenheid.
Rots waarin je een schildpad kop kunt zienen hier de echte
We troffen nog iemand die de weg was afgereden met een huur auto, behoorlijke schade en met moeite weer op de weg gebracht. Er was al snel een ranger bij, die de schade aan de planten op kwam nemen.

Als we highway 62 weer vervolgen, voert het laatste deel door een vallei waar borden langs de kant staan met de waarschuwing "Gusty Winds". Nou dat is inderdaad het geval. Onze camper is nogal gevoelig voor zijwind en we zijn blij als we deze vallei weer verlaten. In Banning hebben we een camping gevonden.

 

 

 

Reacties

Mony 20-06-2017 08:01 {{button-45732}}

Hallo met zn beidjes.
Zo te lezen hebben jullie het fantastischh.
We worden hier ook gebraden veel te warm.

Krijg de foto s niet open.
Zal straks nog eens proberen.

Nu eerst een klas vaan 4 en 5 jarigen laten struinen.
Hoor jullie bijna weer in Nederland wat gaat het snel allemaal.

Wim & Winny 20-06-2017 09:47 {{button-45738}}

Hee leuk om zo een beetje met jullie "mee te reizen"

Albert&Elly 20-06-2017 12:32 {{button-45746}}

Merhaba arkadaşler!
Altijd weer leuk om een update van jullie reis te krijgen. Geniet nog even optimaal van jullie laatste dagen. Wij gaan donderdag voor 3 nachten richting Eğirdir om vervolgens naar Ankara te gaan en ook daar verblijven wij dan 3 nachten.
Groetjes

Anne en Riet 21-06-2017 08:23 {{button-45773}}

Wat doen jullie veel verschillende indrukken op tijdens deze reis! Heerlijk!
Liefs van ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan