Salt Lake City

Door Marc & Alie - 03-06-2017 02:52

Met een mooi nieuw Delta toestel zijn we van Chicago naar Salt Lake City gevlogen. Een prima vlucht met een heel uitgebreid persoonlijk entertainment systeem (grote touchscreens in de stoelen !), maar helaas de laatste tien minuten een "bumpy" daling. We stonden al snel bij de Alamo balie, waar een niet te snelle medewerkster de sleutel meegaf van onze auto. Na 10 meter ontdekten we dat de sigaretten aansteker aansluiting kapot was en we onze TomTom niet konden gebruiken. Dus.... Weer terug naar de niet zo snelle medewerkster. Dit keer kregen we de sleutel van een mooie, grote Chrysler 300c mee. Yeah, een gratis upgrade! 

Vanaf de luchthaven was het maar een kort ritje naar het Peery hotel. Snel ingecheckt en wat luchtigers aangetrokken. Het was 32 graden!!!! Om de hoek lag een leuke pizzeria en na het eten zijn we nog even naar Temple Square en het centrum gelopen. Indrukwekkend, wat een grote kerk en hoe netjes en goed onderhouden alles eromheen. In het Tabernacle was een symfonie orkest aan het oefenen. Prachtige akoestiek daar en wat een overweldigend geluid als het mega grote orgel erbij komt. Erg leuk om eventjes meegeluisterd te hebben.

Het centrum van Salt Lake City is niet zo groot en heel overzichtelijk. We zijn door Main Street terug richting hotel gegaan. Een leuke straat met vrij chique winkels en mooie oude gebouwen. Ik had weinig verwachtingen van deze stad, maar het is zeker de moeite waard voor een nachtje.

De volgende ochtend zijn we eerst nog naar het Capitool gegaan. Een prachtig gebouw en een mooi uitzicht over de stad en de bergen. Daarna zijn we naar de ijsbaan gereden. We mochten binnen kijken, maar er was niet veel te zien. Ze waren net begonnen met het opbouwen van de ijslaag, maar het was nog vooral beton.

Daarna wilden we ook de Olympische schansen zien en ik had een prachtige route door de bergen bedacht. Belachelijk dat onze TomTom deze route niet wilde pakken, maar op de kaart lukt het ook. De route was supermooi. Snel stromende beekjes langs de weg en mooie bergen en zelfs nog even met korte broek en slippertjes op een berg sneeuw gestaan. Maar toen....... was de pas naar Park City nog dicht en hebben we deze mooie route ook nog even terug gereden frown.

Jammer, dit kostte best wat tijd. Gelukkig hebben we de schansen nog wel even gezien vanaf de Walmart parkeerplaats en toen zijn we maar eens richting Logan gereden. 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan