Van Yellowstone naar Cody

Door Marc & Alie - 06-06-2017 04:51

Het mooiste deel van Yellowstone hebben we tot het laatst bewaard. Gisteren hebben we de app gedownload om de verwachte erupties van Old Faithful in de gaten te houden en het komt fantastisch uit. Na het ontbijt gaan we die kant op, het is maandag, maar de drukte bij de parking ingang valt ons tegen. In het park zelf valt het overigens wel mee. Volgens de TomTom hebben we genoeg tijd om ruim op tijd bij de geiser te zijn. Een groot deel van deze weg hadden we nog niet gezien, maar ook hier is het weer supermooi. We rijden grotendeels langs de rivier, waar her en der vissers in het water staan. Het water stroomt best snel, het lijkt ons lastig om overeind te blijven als je tot aan je borst in het water staat. De rookwolken van de geisers en poelen met heet water zijn al van verre te zien. Rondom Old Faithful zijn enorme parkeerplaatsen, maar het valt nog mee met de drukte en we vinden een goed plekje bijna vooraan. Ook bij de geiser zelf kunnen we nog mooi vooraan zitten. Een paar keer spuit er water uit de geiser en denken we dat het begint, maar dan stopt het ook weer. Geduld........ Een paar minuten na de voorspelde tijd begint het dan echt, spectaculair! Echt bizar dat dit de natuur is en geen Disney attractie. Rondom Old Faithful is nog veel meer te zien. We hebben een heel mooie wandeling gemaakt langs de poeltjes, "bubbel baden" en andere geisers. En vlakbij nog de Black Sand Basin met de Emerald Pool. 

Vandaag overnachten we in Cody. Via de mooie Sylvan Pass verlaten we Yellowstone aan de oostkant. De route tussen de oostingang en Cody is ook weer mooi. Heel anders dan Yellowstone, hier zijn de bergen meer rood getint en we vinden het een typisch "Lucky Luke" landschap. 

Cody zelf valt een beetje tegen. De shoot-out bij het Irma Hotel gaat niet door en ook de winkeltjes zijn niet bijzonder. Ik had meer sfeer verwacht, maar misschien is het nog te vroeg in het seizoen.

Ons hotel, Best Western Sunset Inn, is wel weer prima en we hebben lekker Chinees gegeten, dus wat ons betreft weer een zeer geslaagde dag.

PS Bijna het hoogtepunt van de dag vergeten; WE HEBBEN EEN BEER GEZIEN!!!!!!! laugh

 

Reacties

Lisa 06-06-2017 17:00 {{button-45197}}

Leuk om mee te lezen! Wat is Yellowstone mooi he?! Schitterende foto's!
Nog veel plezier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan