Custer State Park

Door Marc & Alie - 09-06-2017 05:36

We hadden gedacht Badlands NP, Mount Rushmore en Custer State Park wel op één dag te kunnen doen, maar dat is toch wat te ambitieus. Het wordt vandaag ook weer erg warm en wederom worden er Thunderstorms voorspeld. We kiezen voor Mount Rushmore en Custer State Park. Vanaf ons hotel is het ongeveer een half uurtje rijden naar Mount Rushmore. Daar aangekomen moeten we 10 Dollar betalen voor het parkeren, maar dan staan we ook overdekt en heel dichtbij. We hadden de beelden al uit de verte gezien, maar vanaf hier (nog steeds behoorlijk ver weg) zijn ze nog imposanter. De neus van George Washington is al 21 feet hoog (6,4 meter). Na een bezoekje aan de enorme souvenirswinkel rijden we naar Custer State Park. We beginnen met de Needles Highway, een mooie slingerweg door de  Black Hills en langs de puntige rotsformaties. Al vrij snel komen we ook het eerste tunneltje tegen. De tunnels in het park zijn fantastisch, een rijbaan breed en de kleinste is ongeveer 2.54m breed en 3.40m hoog. Na de Needles Highway gaan we over op de Wildlife Loop. Hier zijn de heuvels wat minder steil en het landschap veel weidser. Sommige stukken vinden we op Texel lijken, maar dan met bizons in plaats van schapen. Naast bizons en hertjes zien we ook nog ezeltjes. Heel vroeger konden park bezoekers op een ezeltje naar de top van Harmey Peak. Toen dat is afgeschaft is de kudde gewoon losgelaten in het park. Om het rondje helemaal compleet te maken rijden we ook nog de Iron Mountan Road. Deze weg is weer bochtig en af en toe erg steil. Aan het eind zien we weer Mount Rushmore en de beroemde houten bruggen (Pigtail Bridges).

Ondanks dat de afstanden niet groot zijn hebben we toch bijna de hele dag in het park doorgebracht. In Rapid City, waar het ondertussen 32 graden is, gaan we nog even langs de GAP winkel en Walmart en dan is het weer bijna tijd om een restaurantje te zoeken. 

Na een heerlijke Indiase maaltijd lopen we nog even een rondje door het centrum. Het is een drukte van belang, er zijn live bands en het is een gezellige boel op straat. Blijkbaar is dit elke donderdagavond in juni, juli en augustus. Treffen wij het even dat we er net op de goede dag zijn.

Reacties

marianne 10-06-2017 07:06 {{button-45342}}

Klinkt super Alie! Wat leuk om zo met jullie mee te lezen en wat een prachtige foto's! Veel plezier nog!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan