Dag 4: Sulphur Mountain Banff, naar Kootenay NP (en onze eerste beer!!!)

Door Familie Smit - 26-07-2017 05:54

De dag begint koud en na de regen van de afgelopen avond vreesden we het ergste, maar gelukkig is de lucht helder. Na een vroeg ontbijt zorgen we ervoor dat we om 8 uur bij de gondel naar Sulphur Mountain zijn. Heerlijk, zo’n lege parkeerplaats! De gondel brengt ons naar de top met uitzichten in alle richtingen. Fantastisch, zeker met dit weer. We ergeren ons aan een stel Aziaten die een squirrel een mentosje voeren, waar zit je verstand? Luc ontdekt dat dit (wildlife voeren) een boete van $25.000 op kan leveren… Goed dat we dit programma hebben gewisseld na de bewolking van gisteren. Het levert prachtige foto’s op!

We tanken nogmaals, en nu vol (er kan ca. 200 liter in, gisteren 40 getankt) en dan gaan we op weg naar Radium Hotsprings. De weg vanaf Banff is al prachtig en als we weg 93 door Kootenay NP opdraaien wordt het alleen maar mooier. We stoppen bij Marble Canyon, daar lopen we een tochtje langs een smalle, diepe kloof waardoor het helderblauwe water naar beneden kolkt. Mooie tocht van ongeveer een uur. Even verderop liggen de Paint Pots, een iets kortere wandeling naar een wetlands-gebiedje met okergele klei. Ook leuk. We kunnen nu een stuk doorrijden, genieten van prachtige uitzichten op de ons omringende bergen en de Vermillion-rivier.

Bij een wat minder interessant uitzichtpunt draaien we algauw weer terug naar de weg, wat goed dat we toch zijn gestopt want hier staat plotseling een beer aan de kant van de weg, maar een paar meter van onze camper! Die staat fijn op de dashcam (precies de reden waarom we die gekocht hebben), want fotograferen lukte zo snel niet, hij dook meteen het struikgewas weer in. In levende lijve is zo’n beest indrukwekkend en we besluiten meteen om op volgende wandelingen de bearspray toch maar mee te nemen… Ook de rest van de route is prachtig, maar onze dag kan sowieso al niet meer stuk. We hebben een mooi plekje op Redstreak Campground en gaan na het eten ook nog naar de Hotsprings om dat eens mee te maken. Heerlijk!

Met dank voor jullie berichtjes en felicitaties!

Reacties

Renate 26-07-2017 08:46 {{button-46785}}

Hallo allemaal. Wat heerlijk om jullie belevenissen zo te kunnen volgen. Kijk alweer uit naar het volgende verslag. Ik ga aan het werk -;) en jullie lekker blijven genieten. Gr Renate
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan