Dag 5, naar Nelson

Door Familie Smit - 26-07-2017 18:39

Goed geslapen na die heerlijk warme hotsprings van gisteravond. We staan wederom vroeg op en zijn om ongeveer acht uur startklaar. Als we de camping afrijden naar het dorpje Radium, zien we op een parkeerplaats twee bighorn sheep! Verderop mooi uitzicht over de vallei van de Columbiarivier. We moeten vandaag zo’n 370 kilometer rijden, het is de langste route van deze vakantie. Eerst rijden we naar Fort Steele, een historisch dorpje uit de tijd van de goudkoorts een dikke eeuw geleden. Leuk om te zien, dat vindt Maureen ook (je hebt het gevoel alsof je in een Western-dorp bent) en Luc verveelt zich al snel…. Jammer dan, het is erg interessant en de bakker heeft lekkere broodjes. De in 1900-stijl geklede acteurs maken het helemaal af. Daarna volgt een heel lange rit via Cranbrook en Creston. Qua landschap mist het spektakel deze dag misschien, ondanks dat rijden we door een prachtig gebied, met rond Creston wat meer landbouw en daarna een mooie pas van 1700 meter.    

We winnen onderweg een uur doordat we nu in de Pacific Time-zone rijden. Dat is mooi, want zo komen we toch mooi op tijd, half zes, op de camping aan, de Nelson City Campground. Een klein, leuk campinkje midden in de stad, met een prachtig uitzicht over het meer (en we hebben een upgrade gekregen, waardoor we pal vooraan, dus met uitzicht over het meer staan). Beetje hippie-sfeer hier en als we na het eten het stadje inlopen snappen we dat. Alles ademt jaren vijftig hier. Leuk om te zien.  Voor het eerst zitten we de rest van de avond buiten, heerlijk temperatuurtje!

Aangezien ik nu de WiFi van de Walmart gebruik zal ik maar niet eens proberen om foto's te uploaden... Dat komt later wel. Morgen naar Revelstoke, benieuwd wat dat gaat brengen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan