Dag 7, naar Lake Louise

Door Familie Smit - 29-07-2017 04:46

Een week vliegt ook om zeg. Dag zeven alweer. De lucht is blauw, met een enkel wolkje. Vanochtend staan we op tijd op, we willen nog twee wandelingen doen in Revelstoke NP en dat betekent dat we een aantal kilometers terug moeten rijden. Er zijn meerdere treinen langsgereden vannacht, ik heb er een aantal gehoord maar verder prima geslapen. We laten de kinderen in bed liggen (ja, dat is illegaal, dat weten we) en rijden acht kilometer naar de Skunkcabbage trail. Daarna staan de kinderen op, ontbijten we en gaan we op pad. Leuke boardwalk, jammer dat de skunkcabbage niet bloeit.

Daarna naar de Giant Cedars, even verderop. Er blijkt een cedar te zijn omgevallen en daarom sluiten ze de heleboel af… geen dikke bomen zien dus. We rijden door naar Glacier NP, er ligt een waas over het park en hoog op de berg zien we een bosbrand. Die brand verklaart ook dat we geen wandeling kunnen doen, want praktisch alles is afgesloten. Helaas, maar gelukkig is de omgeving prachtig en is het een mooie rit. Wel veel werkzaamheden onderweg.

In Golden doen we de boodschappen. Helaas hier geen wifi, dus het uploaden van verslagen zal moeten wachten. Waar je ook bent, het spoor is altijd dichtbij en de treinen zijn hier langer dan lang met zowel voor, in het midden als achteraan een locomotief (of twee). Indrukwekkend…

We rijden naar Yoho NP en meteen wordt het landschap anders, woester. We stoppen op een grote parkeerplaats om te eten en te proberen het landschap in foto’s en film te pakken. Daarna gaan we verder naar de afslag naar Natural Brigde en Emerald Lake. Nu hadden we wel gedacht dat de toeristische attracties hier druk zouden zijn en we proberen ons er niet aan te storen, maar die Aziaten zijn wel enorm in overtal en moeten honderd keer op de foto. Wij fotograferen er maar omheen, in de hoop dat het net lijkt alsof we er alleen zijn…. Natural Bridge is een (echt waar) natuurlijke brug, uitgesleten door de Kicking Horse rivier. Het is alsof het water in een kolk wordt opgeslokt en door een kleine opening weer wordt uitgespuugd. Geweldig mooi!

Dan door naar Emerald Lake, ook al zo prachtig! Je kunt hier omheen lopen, maar omdat de dag alweer aardig opschiet en we ook nog een uur missen doordat we de tijdgrens weer overschrijden, doen we maar een klein stukje. Genoeg om te genieten van dit prachtig gekleurde meer.

Het is een eind verder als we de afslag naar Takkakkaw Fall nemen, nog steeds in Yoho NP. Een mooie route ernaartoe, met een paar haarspeldbochten waarvan we er eentje niet in één draai halen. Terugsteken en doordraaien dan maar. Na dik tien kilometer zien we de waterval rechts al. Wat een enorme bak water, zo groot zie je ze niet vaak (ik kan me geen enkele grotere herinneren). Aan  het eind van de weg kun je ernaartoe lopen en hoe dichter bij je komt, hoe kouder het wordt van de waterdamp. Wat een geweld, fantastisch!

De laatste stop is Lake Louise, wat iedereen kent van de mooie plaatjes. Dat plaatje wordt in het honderd gegooid, want de lucht is betrokken en het begint te regenen! Hier en daar komt de zon er doorheen en dat maakt het wel een bijzonder plaatje. Maar we besluiten toch om morgen nog even terug te keren en rijden naar de camping. Lake Louise Campground is een mooie camping, met eens een lekker normaal toiletgebouw met heerlijke douches. Deze keer bij de plek alleen electra, geen water. Na het eten gaan we nog even terug naar het dorp om te tanken (echt, nog nooit een tank volgegooid voor meer dan $200! Er ging 180 liter in…) en koffie te halen. Het regent nog steeds en het onweert ook. Terug op de camping tappen we water, omdat we morgenavond waarschijnlijk een camping met ‘niks’ hebben, dus op onszelf zijn aangewezen. Morgen vroeg op, want voor Moraine Lake en nogmaals Lake Louise moet je er op tijd bij zijn…. En na de onweersbui is de lucht weer helder, dus we hebben goede hoop voor morgen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan