Dag 8, Icefields Parkway deel 1

Door Familie Smit - 29-07-2017 05:27

Fotoupdate: ik heb een aantal dagen geen foto's bijgevoegd. Een paar zijn nu geupload (maar dat neemt enorm veel tijd, dus niet alles), als je op fotoalbum klikt zie je ze ertussen staan.

Ons plan voor vanochtend is als volgt: om zeven uur vertrek naar Lake Louise (kinderen nog in bed), daar rondkijken en daarna naar Moraine Lake, parkeren en ontbijten. Het eerste deel lukt, we rijden op tijd naar Lake Louise en hebben alle ruimte om het meer te bewonderen.

Om acht uur rijden we richting Moraine Lake. We wisten dat we daar op tijd moesten zijn om te voorkomen dat we niet zouden kunnen parkeren, maar zó vroeg? We staan dus een eind verderop langs de weg. Ontbijten is er niet bij, we staan hartstikke scheef. Koekje dan maar en eerst het meer bekijken. Wat fantastisch, heel erg blauw en een achtergrond van bergen waar je u tegen zegt. Klimmetje naar het uitzichtpunt en Maureen heeft haar foto (de zogenaamde twenty-dollar view, vanwege het plaatje op het vroegere 20-dollar biljet) bij Moraine Lake, daar was het om te doen.

In Lake Louise Village eten we bij het tankstation (vullen gas bij) en halen we koffie en hot chocolate. Hoeven we die niet meer te zetten. Daarna gaan we de Icefields Parkway op. Dit moet één van de mooiste routes ter wereld zijn, we snappen waarom. De natuur om ons heen is indrukwekkend. Het begint al goed, want als we beweging zien in de berm blijken er een zwarte moederbeer met jong te wandelen! Alweer geen foto, je bent er zo snel voorbij! Wel op de dashcam hopen we. We stoppen bij Herbert Lake, kijken later uit over Hector Lake, zien verderop links naast ons de Crowfoot Glacier en gaan dan naar Peyto Lake. Daar wandelen we naartoe. Een bekend plaatje, maar dat maakt het niet minder mooi, als je je een weg hebt gebaand door alle toeristen (alsof wij dat niet zijn…). 

Het is rond het middaguur en we rijden eerst door op zoek naar een camping, omdat op deze route geen campings geboekt kunnen worden. De eerste, Rampart Creek, is afgesloten. Jammer, want deze had onze voorkeur. Door naar Wilcox Campground, daarvan staat al aan de weg aangegeven dat het vol is. Dan wordt het penibel. Verderop zit Icefield Center, tegenover de Athabasca gletsjer. En gelukkig is hier voldoende plek. Het is een selfservice-site, $15,70 gaat in een envelop waarop je de camper registreert. Eigenlijk één grote parkeerplaats, maar met een fantastisch uitzicht!

Omdat we hier al lekker vroeg zijn, lopen we naar de overkant en naar de gletsjer. Als je weet dat deze vroeger nog over de parkeerplaats lag, is het wel verbazingwekkend te zien hoe snel de gletsjer smelt. Nu zijn we zeker een half uur aan het wandelen voor we aan de voet staan. We mogen er niet op, er zit een riviertje tussen dus het kan ook niet. Ja, met een groot rupsbandenvoertuig, maar daar hebben we het geld niet voor over. Bij het Icefield Center staat een hotel/visitor centre, daar halen we een kop koffie met wat erbij en gaan gezellig op het terras zitten. Nou ja, gezellig, er is wifi, dus praten met elkaar is er niet bij. Al met al een heerlijke dag en vooral de middag lekker ontspannen, omdat we opeens alle tijd hebben.

Morgen beginnen we met een wandeling over Parker’s Ridge, uurtje of drie lopen en vlakbij de ‘camping’. Daarna nog een stukje terug naar Saskatchewan Crossing, want daar zijn we vandaag hard aan voorbij gereden op zoek naar een camping…

Reacties

Tessa 29-07-2017 09:23 {{button-46994}}

Mooie belevenissen hoor! Nog lekker genieten daar!

Miranda 29-07-2017 21:16 {{button-47034}}

Wauw, mooie verhalen en foto's. Duidelijk aan het genieten!

Henk 30-07-2017 11:04 {{button-47061}}

Geweldig mooie wereld, ultiem genieten. Fijn om het op deze wijze mee te kunnen ervaren, maar wat gaan die dagen toch snel voorbij.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan