Dag 10, Jasper

Door Familie Smit - 02-08-2017 05:30

De elks op de camping staan nu in het fotoalbum. Ik zal proberen nog wat foto's te uploaden, maar het gaat zo verschrikkelijk traag dat ik dan de hele avond bij de receptie zit... Ik vul in elk geval alle reisdagen die nog misten toe, dan volgen de foto's hopelijk later.

Vandaag een rustig dagje, geen wekker gezet. We zitten duidelijk lager nu, want het is niet koud ’s nachts. We worden wakker bij een bewolkte lucht, hoewel de temperatuur prima is, graad of 20 schatten we.

We gaan eerst naar het dorpje Jasper, kijken daar wat rond in het winkelstraatje. Om te parkeren op de RV Park moeten we minutenlang wachten voor een goederentrein. Je kunt de motor wel even uitzetten. Vergeleken bij Banff is Jasper klein en ook minder gezellig. Er is een aardige supermarkt waar we onze voorraden weer aanvullen.

Vervolgens rijden we naar Maligne Road, die 40 km zuidwaarts gaat naar Maligne Lake. Onderweg zien we een kleine verkeersopstopping en een dame met een stopbord. Beren wellicht? Ja, alleen vertelt de dame van het park dat de beer net weer het bos in is gegaan. Jammer voor ons (en vooral voor Luc, die eergisteren het babybeertje had gemist). Het is best een lange rit naar Maligne Lake, door een groot stuk in 2015 afgebrand bos. Bijzonder om te zien. Het meer zelf moet prachtig zijn, maar omdat het weer niet meezit – het is wel warm, maar ook erg bewolkt – zien we de bergen die achter het meer liggen niet en valt het meer zelf wat in de categorie ‘alweer een meer’. We hadden even het plan om hier een kano te huren ($ 50 voor een uur), maar gezien het weer laten we dat zitten. In plaats daarvan lopen we een stukje langs het meer en dan weer terug naar de camper.

Medicine Lake is een meer dat ’s winters verdwijnt en in de lente weer gevuld wordt met smeltwater. Ongelooflijk, want het is een heel groot meer. Door de bewolking mist het de spiegeling die het voor de blauwe kleur nodig heeft. We rijden erlangs, zien nog een bold eagle nest, maar de vogels zelf helaas niet.

Het duurt daarna een hele tijd voordat we bij Maligne Canyon zijn, dat weer vlak bij Jasper zelf ligt. We parkeren bij P11 en lopen langs de enorm diepe kloof een stukje langs de Maligne rivier. Dat gaat fors naar beneden. We besluiten op te splitsen, Luc en ik lopen door naar de ‘fifth bridge’ waar ook een parkeerplaats (P10) is, Alwin en Maureen gaan terug naar de camper en rijden naar die parkeerplaats. De wandeling is erg leuk en heeft voortdurend zicht op de rivier die zich door de kloof wurmt. We zijn nog een klein half uur onderweg en als we bij de fifth bridge aankomen staan Alwin en Maureen gezellig met een bloemetje (klaver) op ons te wachten! Het was een leuk tochtje om de dag mee af te sluiten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan