Dag 11, naar Clearwater

Door Familie Smit - 02-08-2017 05:46

Op tijd op, want we hebben een lange route te rijden, 320 kilometer naar Clearwater. We verwachten er weinig van, er is schijnbaar onderweg weinig te zien. Vertrek om een uur of negen, eerst weer tanken (…..) en dan de Yellowhead Highway op richting Tête Jaune. We winnen ook weer een uur, dus zijn om half negen al een mooi eind op weg. Het blijkt een prachtige route te zijn. Mooie vergezichten op o.a. de Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies (zie foto in fotoalbum, tussenvoegen lukt niet). Helaas is het nog steeds een beetje mistig, maar de Robson is echt goed te zien. Vlak voor de afslag naar Clearwater is er nog een wandeling van een half uur naar een waterval in de Fraser-rivier. Dat blijken wij in 10 minuten te kunnen en dan hebben we ook echt van de waterval kunnen genieten.

Bij Mount Robson was een visitor centre, waar Alwin een foldertje van de Blue River Safari vond. Die is halverwege onze route vandaag en zou een zekere kans op beren geven. We besluiten er in elk geval te gaan kijken (en zoals Luc zegt: kijken is kopen….). Tot daar nog steeds een mooie route door de bergen, in nevelen gehuld. Mysterieus zou je kunnen zeggen, maar we hebben ze liever helder. Het weer is op zich heerlijk, het is warm en zonnig.

Rond het middaguur zijn we bij Blue River. De safari’s zijn duur (we betalen $ 300,- met z’n vieren voor een boottocht van een uur), maar de recensies zijn goed, dus we doen het! Om 12.40 uur vertrekt de boot, waar 11 Nederlanders (echt…) op plaatsnemen en een gids. We varen meteen langs een nest ospreys (we moeten opzoeken welke vogel dit is, kleiner dan een eagle) en gaan dat met een stevige vaart het meer op. De omgeving alleen al is fantastisch en deze ervaring ook. Als de boot na een kwartiertje de motor uitzet, varen we langs de oever op zoek naar beren. En al snel verschijnt er eentje. Een zwarte beer van een jaar of 3,5. We blijven kijken tot hij in het struikgewas verdwijnt. Dan op zoek naar de volgende en volgens onze bootgenoten met verrekijker zit er een moederbeer met twee jongen verderop. En dat klopt, het is een geweldig gezicht! We kunnen er heel dichtbij komen, ze gaan ongestoord hun gang aan de rand van de oever. Ook zij trekken uiteindelijk de stuiken weer in, maar wat ons betreft is deze excursie de prijs meer dan waard! Zeker ook omdat we beslist langer dan een uur onderweg zijn. Ook hier, een foto heb ik in het fotoalbum geüpload.

Na deze trip volgt nog een rit van 90 kilometer naar Clearwater, waar we om vier uur op jet Dutch Lake Resort aankomen. We krijgen een plaats in de brandende zon, gelukkig geeft de camper zelf lekker schaduw en is het meer dichtbij. Luc en Maureen springen er meteen in, Alwin volgt snel. Vanavond op aanraden van Tioga-reizigers even lekker uit eten bij Hop N Hog, een grillrestaurant waar zelfs de kinderen (enkele van jullie kennen hun eetgedrag) de vingers bij aflikken. Morgen naar Wells Gray Provincial Park.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan