Dag 12, Wells Gray

Door Familie Smit - 02-08-2017 05:53

In het vorige verslag zei ik dat er een foto van de beren in het fotoalbum zou staan. Helaas, die bleef op 20% uploaden hangen.... Volgt later! Ik ga het nu maar niet eens meer proberen vandaag, hoop dat er morgen betere verbinding is.

Geen reisdag vandaag, we gaan Wells Gray Provincial Park in. Dit park staat bekend om de watervallen, die we willen gaan bekijken.

Eerst maar eens uitslapen, zo vaak lukt dat deze vakantie niet. Toch zijn we om een uur of tien al onderweg. Naar het visitorcenter voor een kaart van de omgeving en wat tips. We beginnen bij Spahats Falls, eentje uit een boekje, zou zo in een stripverhaal kunnen. Van heel hoog vormt deze waterval een enorme kloof. Prachtig!

De volgende waterval is Moul Falls, die slaan we even over, doen we vanmiddag want daar moeten we naartoe wandelen. Dat komt qua etenstijd niet handig uit, dus we rijden eerst door naar het eind van het verharde deel van de weg.  Dat ‘verhard’ mag met een korrel zout gelezen worden, meer dan geasfalteerd kun je de weg niet noemen, wat een gerammel zeg! Maar op zo’n veertig kilometer ligt daar dan toch Dawson Falls, die je wat uiterlijk betreft kunt vergelijken met de Niagara Falls, maar qua omvang absoluut niet. Toch grof geweld hoor, de rivier stort zich hier een meter of tien naar beneden over de gehele breedte.

Daarna is Helmcken Falls aan de beurt, die vlak na Dawson zit. Om daar te komen rijd je over een oude brug over de Mushbowl, ook een bijzondere waterval, die eruitziet als een paddenstoel die op z’n kop ligt. Helmcken is wel de meest spectaculaire, door een smalle doorgang stort het water zich hier een heel eind naar beneden in een meertje, waarna een tweede watervalletje volgt.

Nu is het de bedoeling dat we de wandeling naar Moul Falls nog doen, maar we zijn er wel een beetje klaar mee. We zien zo verschrikkelijk veel, wat prachtig is, maar er is nauwelijks tijd om het te verwerken. We rijden dus terug naar Clearwater, doen boodschappen en zijn om vier uur weer terug op de camping, waar lekker gezwommen kan worden. De temperatuur (rond 30) is ernaar. Ook wel prima zo!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan