Dag 13 deel 2, naar Cache Creek

Door Familie Smit - 03-08-2017 06:42

Het is nu 21.00 uur en we staan in Cache Creek. Op Brookside Campground, terwijl we Hat Creek Ranch hadden gereserveerd. Deze middag liep anders dan gepland....

Gisteren informeerde Alwin bij de receptie van Dutch Lake Resort of de weg die we wilden rijden open was. Die was een tijd geleden even dicht geweest vanwege bosbranden. Zou geen probleem zijn. Dus na onze wandeling van vanochtend gaan wij vrolijk op pad langs de gekozen route, highway 24 en daarna highway 97. Prachtige weg vanaf Little Fort richting het goudzoekersgebied. Mooi langs een paar meren zijn we 90 kilometer opgeschoten. Totdat we linksaf highway 97 op willen draaien. En daar staat een roadblock. De officer loopt naar ons toe en vraagt waar we naartoe willen. Naar Cache Creek, 70 km verderop. Helaas, dat kan niet, tussen Clinton en Cache Creek is (al dagen, horen we vanavond) een bosbrand en is de weg dus afgesloten. Zo fijn dat ze dat aan het begin van highway 24 even melden..... We worden terugverwezen naar Little Fort en kunnen via Kamloops verder rijden. Dat is dus 90 km terug, naar bijna het begin van onze route! Balen, want het is al half vier. 

Proberen ondertussen de camping te bellen, want de vraag is of die open is. Geen bereik, dus lukt niet. Bij Little Fort dus nu maar rechtsaf, richting Kamloops. Wederom een mooie route, dat is dan maar de bonus frown. Om kwart over vijf probeer ik nogmaals de camping te bellen, te laat, ze zijn tot vijf uur open.... Op hoop van zegen dan maar. Hoe verder we richting Kamloops rijden, hoe mistiger het wordt. In Kamloops zelf, het is inmiddels half zeven stoppen we bij een tankstation/burgerrestaurant voor de Wifi, zodat we zelf eens kunnen kijken hoe het met onze route zit. Geen wifi.... Binnen gevraagd, het lijkt erop dat we wel in Cache Creek kunnen komen. Eerst maar dat burgerrestaurant in, van koken zal sowieso wel niks komen. 

Dan maar weer vrolijk verder, hoewel de omgeving nu wel heel somber wordt met al die rook. Je ziet 100 meter rondom, maar dat is het wel. Trieste boel zo. Uiteindelijk (iets na achten) bereiken we Cache Creek en zien we vlak voor de Hat Creek Ranch (de camping) wederom een roadblock. Gelukkig kunnen we net ervoor afslaan. Op de camping zien we eerst niemand, maar even later komt de eigenaar op ons af. Hij heeft geprobeerd ons te bellen, want in verband met de wildfires in Clinton mag hij geen gasten hebben. Ze zouden elk moment geëvacueerd kunnen worden. Hij verwijst ons 10 kilometer terug, naar de Brookside Campground. En daar zijn we dus nu. Mijn ouders hebben hier eerder gestaan (maar de Noor is er niet meer, die is door een jonge Canadees vervangen, de glasplaat ligt er nog wel...). In plaats van de geplande 219 kilometer hebben we er dus 180 bij opgeplust, waarmee het opeens de langste route van de vakantie is geworden. Zo jammer van die extra 45 liter brandstof ook (1 op 4 is dan nog meer zonde!). 

We spreken een aantal andere Nederlanders (we hebben de troep Aziaten ingeruild voor horden Nederlanders, blijkbaar toch echt verschillende interesses), die ook waren doorverwezen. Zij kwamen uit Whistler gereden, waar wij morgen naartoe gaan. Ook daar hing rook, ook bovenin de bergen. Hopelijk trekt die op, zodat we toch met de gondel naar boven kunnen. Dat is echter pas over twee dagen, we gaan het wel zien!

Geen foto's vandaag, we konden door de rook de bergen niet zien....

Prima wifi hier, dus zojuist (het wordt daardoor wel nachtwerk :) foto's geupload. Ook van veel eerder dagen, dus in het fotoalbum staat het nu lekker door elkaar.

Reacties

Neeltje 03-08-2017 07:29 {{button-47377}}

Wat een avontuurlijk dagje! Balen zeg. Gelukkig beleven jullie verder vooral prachtige dagen. Leuk om met jullie mee te lezen! Op naar weer betere avonturen ;) Geniet er van.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan